ANNONS

16-åring döms efter att ha kastat smällare

Smällaren skadade personens öga.
Smällaren skadade personens öga.
En 16-åring döms efter att han kastat en smällare mot två personer vid Tibble-badet. Den ena fick bestående skador på ögat och den andra fick gå på kryckor i en vecka.
ANNONS

I november förra året promenerade två ungdomar från Tibble-badet förbi en 16-åring som stod tillsammans med sina kompisar. De två ungdomarna kände 16-åringen eftersom de gått i samma i skola i flera år och de ska inte ha varit ovänner vid tillfället. Men när de stod omkring sju meter från 16-åringen kastade han en smällare mot de två.

Den landade ungefär en meter från dem och den ena sparkade ner den brinnande smällaren i en pöl. När han hade foten på smällaren gick den av och han blev skadad i foten. I samband med att smällaren exploderade flög ett annat föremål upp och träffade den andra personens öga.

Bestående men på ögat

Han började blöda kraftigt och han fick åka ambulans till sjukhuset. Han uppger att han fick väldigt ont i ögat och hade svårt att se under flera månader. Enligt kirurgen drabbades ögat av en blödning, han fick även andra bestående skador som inte kommer att läka och kommer att behöva göra rutinmässiga kontroller för att inte drabbas av andra ögonskador. Den andra personen tvingades gå på kryckor i en vecka.

Nekar till brottet

16-åringen säger att han inte kastat smällaren, utan att det var en av hans kompisar. Men då brottsoffren såg när han kastade smällaren menar tingsrätten att det står utom rimligt tvivel att det var 16-åringen som kastade.

Han döms till ofredande och vållande till kroppsskada med påföljden ungdomstjänst i 35 timmar. Han ska även betala skadestånd på 15 600 kronor.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.