Efter kollapsen – Björn Skifs tillbaka på scenen i höst

Haningebon Björn Skifs är tillbaka på scenen i höst – och planerar nya konserter nästa år. I alla fall enligt honom själv.

– Jag vill gärna gottgöra det på något sätt, säger han till Aftonbladet.

Björn Skifs, bosatt i Österhaninge, fick akut föras till sjukhus den 27 augusti, och resterande spelningar i showen ”Revanschen på Skansen” med Tommy Körberg ställdes in.

Enligt Aftonbladet svimmade Björn Skifs i hemmet i Österhaninge på grund av blodtrycksfall, fick då en hjärnskakning och fick sy fyra stygn i pannan. Han är just nu ordinerad vila och lugn och ro, men säger till Aftonbladet att han hoppas vara tillbaka med showen ”Lite nu och då” på Göta Lejon som planerat i höst.

– Jag är sjukskriven nu i tre veckor till och ordinerad vila och lugn och sen ska vi ju egentligen igång med det jag kör på Göta Lejon, men det får vi ju se efter hand. Vi får hoppas att jag har rehabiliterat mig tillräckligt under tiden, säger han till tidningen.

Enligt Björn Skifs producent ska också fyra nya konserter ha bokats in, återigen tillsammans med Tommy Körberg.

– Det blev så många som missade föreställningen efter att jag fick ställa in. Jag vill gärna gottgöra det på något sätt, säger Björn Skifs till tidningen.

Aftonbladet: Blir det samma föreställning som i augusti?

– Det kan man säga att det blir. Vi gjorde ju bara en. Vi kommer inte att kalla den ”Revanschen på Skansen” eftersom det var just den grejen, men själva programmet behåller vi. Det är mest 60-talsmusik och vi tyckte att det var så roligt, så vi vill göra den igen. Och vi hoppas att de som missade oss nu har möjlighet att gå då.

Duon besöker Malmö Arena 13 januari, Scandinavium i Göteborg 21 januari och Hovet i Stockholm 17 och 18 januari.

Producent Åsa Holmgren skriver till Aftonbladet att Björn mår bättre och att föreställningen kommer kallas ”50 år senare”.