ANNONS

AIK:s vd avgår efter kritiken

Jens T Andersson
I november 2018 fick Jens T Andersson fira allsvenska guldet utanför Friends tillsammans med fans, ledare och spelare.
Jens T Andersson avgår som vd för AIK. Beskedet kom som en överraskning för AIK:s ordförande.
ANNONS

På torsdagsmorgonen kom beskedet att AIK Fotbolls vd och klubbdirektör Jens T Andersson avgår, efter bara ett drygt år på posten. Efter en säsong där AIK missade gruppspel i Europa och slutade på fjärdeplats i allsvenskan har klubbledningen i höst fått hård kritik med avgångskrav från många supportrar, bland annat för hanteringen av dialogen med polisen om den omtalade så kallade villkorstrappan.

– Det arbete som jag såg framför mig när jag tillträdde som klubbdirektör har startats och på flera områden också avslutats. Klubben har arbetat hårt, både kort- och långsiktigt, och är redo för ett nytt årtionde med nya utmaningar, säger Jens T Andersson i en kommentar på AIK:s hemsida.

Ordföranden överraskad

Enligt klubben är det Jens T Anderssons eget beslut att lämna sitt jobb, och styrelseordförande Robert Falck blev överraskad, enligt Sportbladet.

Rekryteringen av en ersättare ska inledas omgående.

– Det är tråkigt att han väljer att hoppa av uppdraget. Det är bara för oss att acceptera, men min personliga reaktion är att det är ledsamt och tråkigt. Jag och Jens har jobbat bra ihop, säger Robert Falck till Sportbladet.