Efter lugnet – nya skott i Hagalund

Efter lugnet kom stormen. Igår var det ny skottlossning i Hagalund.
Efter lugnet kom stormen. Igår var det ny skottlossning i Hagalund.
Bara en månad efter att polisen gått ut med att lugnet återställts i Hagalund så hände det. Igår kväll avlossades flera skott utanför en restaurang på Hagalundsgatan.

En man greps, och polisen tror att gripandet kan vara en viktig pusselbit i arbetet.

Det var vid 20.30-tiden igår som polisen fick larm om skottlossning utanför Willys på Hagalundsgatan.

– Det var ett flertal vittnen som ringde in och berättade att ett antal personer stod utanför mataffären och bråkade högljutt. Sen drar någon fram en pistol och flera skott avlossas, säger Anders Djurestad, operativ koordinator på Solnapolisen.

En narkotikapåverkad man greps misstänkt för vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Vid en husrannsakan i en lägenhet i närheten hittade polisen ett handeldvapen och narkotika, och en timme senare hittade polisens tekniker en tomhylsa på brottsplatsen.

Den gripne är känd av polisen sedan tidigare och polisen tror att gårdagskvällens händelser kan kopplas ihop med de tidigare skjutningarna i Hagalund.

– Det mesta tyder på det, att det hänger ihop. Han som är gripen är väldigt intressant och ett inte helt okänt namn för oss. Vi hoppas på att många pusselbitar faller på plats, säger Anders Djurestad.

I samband med insatsen greps ytterligare en person för narkotikabrott, men om det hör ihop med den förste som greps eller om det är en enskild händelse vill man för närvarande låta vara osagt.

Polisen tackar Hagalundarna och alla personer som hört av sig och vittnat.

– Väldigt många vittnen stannade kvar och pratade med oss. Det kanske är en trend att folk börjar tröttna på otryggheten. Det kan också vara en effekt av att vi försöker vara närmare medborgarna och hitta enklare vägar in till polisen, säger Anders Djurestad.