”Efter midnatt tar jag taxi över spåret”

Oroliga kvällar och nätter i Jakobsbergs Centrum är anledningen till att kommunen nu inför fler ordningsvakter som ska patrullera området. Bra eller dåligt? VI frågade Jakobsbergsborna.

Känner du dig trygg här?

Emelie Johnsson, 31
Jag bor inte här men jobbar här och är ibland här på kvällarna. Jag är oftast med vänner, och känner mig trygg. det hade kanske varit annorlunda om jag varit själv. Tycker att det blivit bättre sen jag bodde här. Det är bra att de sätter in ordningsvakter, det känns verkligen tryggt och jag tycker att det borde vara fler i resten av samhället också.
Mia Hagman, 48
Jag är uppväxt här och har alltid känt mig trygg. Men nu är det annorlunda. Ska jag från ena sidan järnvägen till den andra efter midnatt, så tar jag en taxi. Det hände senast i förra veckan. Det är synd att det behövs ordningsvakter, men bra att de finns. Det känns tryggt.
Dan-Erik Hansson, 55
Jag är trygg här. Jag tycker det är...hur ska jag säga. Jag har helt enkelt förtroende för att kommunen funkar. Det här med nya ordningsvakter är ett bevis på det. Orsaken är negativ, men handlingen visar på ansvar.