Efter Mitt i:s artikel: Politiker kräver svar om renhållning

Artikeln om skräpet vid badplatserna gjorde många upprörda.
Artikeln om skräpet vid badplatserna gjorde många upprörda.
Farstabadet 8 maj.
Farstabadet 8 maj.
Mitt i Söderorts artikel om skräpet vid badplatserna fick många att ilskna till.

Nu kräver politikerna svar från Farsta stadsdelsförvaltning om utplaceringen av papperskorgar med mera.

De rödgröna partierna i Farsta stadsdelsnämnd tog upp frågan om skräpet vid stadsdelsnämndens möte i förra veckan.

– Efter artikeln fick vi påringningar från medborgare och då begärde vi att få en redovisning av vad som gäller med renhållningen vid badplatser och plaskdammar inför sommaren, så att vi har en beredskap och inte är sårbara, säger Lars Bäck, (V), ordförande i Farsta stadsdelsnämnd.

Det som har upprört läsarna är framför allt bristen på papperskorgar utmed strandpromenaden – och den förklaring som parkingenjör Jan Ekman lämnade i artikeln: – Vi kan bara ha papperskorgar på de platser där vi kommer fram med fordon för att hämta dem.

”Hur svårt kan det vara att tömma en eller flera papperskorgar utan att bilen står bredvid. Strandpromenaden är inte så lång.”, skriver en läsare på Facebook.

I artikeln kunde Mitt i även berätta om skälet till att det dröjde innan sopcontainrar placerades ut vid badplatserna: Ansvarig tjänsteman var på semester.

”Hur kan en enda person vara ansvarig för hur skräpet hanteras??? Verkar ju inte klokt!”, skriver en annan läsare.

Den politiska majoriteten i stadsdelsnämnden har även begärt svar på vilka instruktioner renhållningsföretaget Svevia har fått angående städningen vid badplatserna.