Efter olyckan: Ambulanshelikoptern hyllas

Helikopter.
Ambulanshelikoptern hyllas på sociala medier.
"Luftens hjältar!" och "så jäkla bra". Det är några av alla kommentarer som uttryckts om ambulanshelikoptern på sociala medier.

Maria Mellberg skrev om femårige sonen Caspians allergichock på Facebook och uttryckte sin tacksamhetsskuld till ambulanshelikoptern och dess personal. Då var det fler som passade på att berätta vad de tyckte om helikoptern.

Här är några av alla kommentarer:

”Frugan satte en köttbit i matstrupen som hamnade fel och blockerade vägen ner till magen. Tryck över bröstet och ambulanshelikopter till Karolinska! Väldigt tacksam för helikoptern, men det blir man väl inte förrän man själv hamnar där?”.

”Så jäkla bra att vi har turen på Värmdö att ha helikoptern!”

”Sonen fick åka två gånger samma sommar. En gång från Stavsnäs när han cyklat och brutit nyckelbenet och svimmat i söndagsrusningen. En gång från Gävle till KS med brusten mjälte. Hoppas alla förstår hur många liv och lidanden helikoptern med sin fantastiska personal räddar”

”Skärgårdsänglarna, det känns tryggt att de finns”

”Tidigare så var jag så irriterad över att de flög så lågt och bullrade framför allt mitt i natten, men så fick min man ett hjärtstopp och tack vare snabba insatser, så klarade han sitt liv. Nu får de flyga hur lågt och bullra så mycket de kan, jag är så glad att de finns här ute”

”Luftens hjältar!”