Efter olycksmåndag – betydligt färre ute idag

Att hålla avstånden i trafiken är det bästa sättet att undvika olyckor.
Att hålla avstånden i trafiken är det bästa sättet att undvika olyckor.
Polisen ser fram emot en lugnare tisdag efter en måndag som präglats av bilolyckor i snökaoset i Järfälla och Upplands-Bro.
– Det är betydligt färre fordon på vägarna idag och så verkar snöröjningen ha kommit ikapp, säger Albin Näverberg på polisen.

Under måndagen rapporterades totalt tre trafikolyckor i Upplands-Bro och sex i Järfälla. Majoriteten av dem på E18. I bara ett av fallen ska någon ha skadats – när en lastbil åkte in i en personbil i rondellen på Stäketvägen. Båda förarna drabbades av ryggsmärtor efter olyckan men ska inte ha varit allvarligt skadade.

Nästan alla olyckorna inträffade när snön drog in under förmiddagen. Mellan klockan nio och elva inträffade fyra av de sex olyckorna i Järfälla. Därför har polisen varit spänd inför tisdagens snöoväder – men än så länge har det varit lugnt.

– Det är betydligt färre fordon på vägarna idag och så verkar snöröjningen ha kommit ikapp. Det är yrsnön som ställer till det, när snön blåser upp på vägen och skymmer sikten, säger Albin Näverberg på polisen.

Väderprognoserna gör också gällande att det mesta av snön kommer falla i södra Stockholm.

– Har vi tur rör det inte oss så mycket, säger Albin Näverberg.

Tipsen från polisen är de vanliga – åk inte ut med dåliga vinterdäck, håll hastighetsbegränsningarna och framför allt: öka avstånden.

– Det är framför allt där vi ser bekymmer, man ligger för nära i nästan alla olyckor. Någon tvingas bromsa in och den bakom hinner inte bromsa. Det är där vi får dominoeffekter, säger Albin Näverberg.