Efter ett år – nu öppnas Dragonvägen igen

Dragonvägen ombyggnad upplands väsby
Det återstår en tid innan Dragonvägen är helt återställd.
Dragonvägen, som stängdes för trafik förra sommaren, öppnar igen till helgen. Men vägen är ännu inte färdig, och trafikanter kan få räkna med en del stök längs vägen medan de nya kvarteren byggs.

Efter mer än ett års avstängning öppnas Dragonvägen för trafik igen i helgen. Från och med 1 oktober (söndag) är det åter fritt att köra på vägen.

Vägen har varit avstängt i samband med byggandet av kvarteret Fyrklövern, där sammanlagt 1600 nya bostäder byggs i centrala Väsby. Inför byggandet har kablar och rör dragits, som ska förse de nya bostäderna med el, vatten, avlopp och fiber. Dessa kablar har dragits under Dragonvägen, och krävt att den hållits avstängd.

Inte färdigbyggt – men öppet för trafik

Men vägen är inte helt färdig än, och kommer att se lite stökig ut under den kommande tiden trots att den är framkomlig. Det beror på att byggandet fortsätter vid sidan om vägen, bland annat ska bostäder uppföras längs vägen söder om Väsby centrum. Tills de husen börjar byggas kommer Dragonvägen inte att snyggas till.

– Det återstår finplantering: träd, buskar, kantstenar och lyktstolpar. De tenderar att förstöras när husen börjar byggas, så det är bortkastat att göra innan husen är en bit på väg. Vi är noga med att säga att vägen inte är färdig, utan öppnar för trafik, säger Alarik von Hofsten som är projektansvarig.

Öppnandet av vägen innebär också att de busslinjer som dragits om återgår till sin vanliga trafik via Dragonvägen.