ANNONS

Efter nio år: Nu ska platsen vid tv-eken fixas till

Trafikkontoret ska nu fixa till platsen där TV-eken stod.
Snart ett minne blott.
Platsen har haft en "temporär" lösning sedan eken fälldes 2011. Men nu ska ytan runt stammen ska nu återställas och ekskotten sparas.
ANNONS

Fällningen av tv-eken på Oxenstiernsgatan väckte stor debatt under 2011. I november samma år fälldes till slut det enorma trädet trots stora protester.

Runt stubben lades sedan körplåtar och asfalt – och där har de fått ligga i nio år. Men nu ska trafikkontoret fixa till platsen, enligt kontorets kommunikatör Erik Söderberg.

– Upprustningen innebär att de temporära avspärrningarna på refugen, i form av körplåtar och asfalt, kommer att tas bort. Gropen under körplåtarna kommer att fyllas upp och markbeläggningen återställas till ursprungligt skick. 

Hotbild mot anställda

Att det tagit så lång tid att komma igång beror enligt Erik Söderberg beror på flera orsaker. Bland annat har man velat låta projektet vila lite för att det funnits en hotbild mot anställda på trafikkontoret.

Skotten ska finnas kvar

Arbetet började nu under vecka 20 och i samband med det ska staden återställa den skyddande mur som sträcker sig under marken och skyddar den del av stammen som fortfarande finns kvar.

– På platsen finns också ett område med skott, som växt från den gamla ekens ekollon. Ekskotten kommer att vara kvar men vi kommer under sommaren att rensa ogräs och ta bort sly, säger Erik Söderberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.