Efter rånet: nu ska säkerheten höjas

Rånarna stormade galoppbanan i Bro med automatvapen och försvann med kontanter. Nu ska galoppbanan se över sin säkerhet.

– Vi ska se om det finns något vi kan göra bättre, säger Ulf Hörnberg, vd på Svensk Galopp.

Rånet inträffade strax efter klockan 19 på söndagskvällen. Tre maskerade personer stormade galoppbanan Bro Park med automatvapen och lämnade i en flyktbil, som senare sattes i brand.

Varken Bro Park eller polisen vill berätta hur mycket pengar som försvann i rånet, men enligt Svensk Galopps vd Ulf Hörnberg rör det sig inte om några betydande summor.

– Vi kommer så småningom att gå ut och kommentera det så kallade rånbytet. Det är inte i närheten av de sjusiffriga belopp som det pratas om i media, säger han.

Fick de med sig alla kontanter som fanns på plats?

– Nej, vissa kontanter var oåtkomliga eftersom de var inlåsta i säkerhetsskåp.

Enligt Ulf Hörnberg fanns det flera väktare på plats på galoppbanan under söndagens tävling.

– Givetvis har vi väktare på plats på anläggningen sådana här dagar. Det här var en av våra större tävlingar och även om det är relativt lite kontanter i omlopp är vi alltid försiktiga.

Trots det ska Svensk Galopp se över säkerheten på anläggningen.

– När händelser sker måste man gå igenom vad som hände, vad som orsakade det och om det finns saker som vi kan förbättra. Exakt vad som kommer att göras är inget jag kommenterar, säger han.

Finns det övervakningskameror på anläggningen i dag?

– Ingen kommentar.

Enligt Lars Byström, pressinformatör hos polisen, har ingen gripits misstänkt för rånet.

– Vi har en del information som vi kan gå vidare med, men det har inte blivit något genombrott i utredningen, säger han.

Har ni gjort några fynd som kan leda utredningen framåt?

– Vad vi gör för eventuella fynd kommenterar jag inte, säger han.