ANNONS

Efter rånvågen – mindre kontanter på Coop Forum

Slut med kontanter på Coop Forum.
Slut med kontanter på Coop Forum.
Coop Forum i Kungsängen minskar kontanthanteringen radikalt med start imorgon tisdag.
ANNONS

Coop Forum-butiken på Energivägen i Kungsängen har på väldigt kort tid utsatts för flera rån och rånförsök.

Därför har Coop nu beslutat att göra butiken till en pilotbutik för att kraftigt begränsa kontanthanteringen. För att öka säkerheten för medarbetarna kommer man nu bara kunna betala med kontanter vid ett fåtal kassor med kortare öppettider.

Kontanthanteringen kommer också att begränsas så att medarbetarna inte kommer åt kontanterna utanför dessa öppettider.

Försöket inleds redan imorgon tisdag den 19:e juli. Då kommer endast en vanlig kassa, mot sex kassor idag, och en kassa i förbutiken samt shop express att hantera kontanter.

Kassorna kommer också att ha något kortare öppettider än butiken i övrigt: 09-20 för kontantkassorna. Man inför även tidlås så inte heller personalen kan komma åt kontanterna före butikens öppettider.

– Vi vidtar dessa åtgärder för personalens säkerhet och vi hoppas att våra kunder har förståelse för att vi måste göra så här. Med de åtgärder vi vidtar kommer våra medarbetare vare sig kunna eller behöva hantera kontanter utanför butikens öppettider samtidigt som mängden kontanter minskar avsevärt, säger Christian Wijkström, affärsområdesdirektör Region Stockholm.

– Nu blir detta en pilotbutik och det innebär att vi kommer att lära oss av de erfarenheter vi drar och justera upplägget vid behov.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.