ANNONS

Akut möte efter rasistiska kommentarer

Sollentuna politiker rasistisk kommentar
Skärmbild på Ann Furugårds kommentar som las upp i Aktuella politiska frågor i Sollentuna
Ann Furugård, tvåa på Medborgerlig samlings lista för valet i Sollentuna, har väckt en storm på Facebook efter rasistiska kommentarer.
Nu håller Medborgerlig samling ett extrainsatt möte för att diskutera situationen.
ANNONS

I fredags startades en tråd i Facebookgruppen Aktuella politiska frågor i Sollentuna. Tråden visade en skärmdump där fritidspolitikerna Ann Furugård i Medborgerlig samling Sollentuna kommenterade en bild på regerings- och oppositionspolitiker under Pride.

Kalla flyktingar grottmänniskor – inte rasism

Hon skrev ”Idioter alla och har sålt vårt fosterland till araber”.

Flera personer kritiserade att inga företrädare för Medborgerlig samling i Sollentuna tog avstånd från kommentarerna.

Under måndagen publicerade Vi i Sollentuna en artikel om Ann Furugård tidigare skrivit rasistiska kommentarer i gruppen ”Stå upp för Sverige!”, där hon liknat flyktingar vi grottmänniskor.

Nu håller Medborgerlig samling ett extrainsatt styrelsemöte för att diskutera situationen och Ann Furugårds framtid i partiet.

– Mötet ska börja sju. Ann Furugård har skrivit kommentarer som kan anses vara nedlåtande och bekymrande. En gång är ingen gång, alla kan göra misstag men när någon skriver så märkliga kommentarer flera gånger måste vi titta på det, säger Bo Hansson, ordförande i Medborgerlig samling Sollentuna.

Varför tog partiet inte avstånd från kommentaren som diskuterade på Facebook i fredags?

ANNONS

– Jag har aldrig ställt mig bakom det. Men jag förstod inte vad hon menade och ville få tag på Ann så att hon kunde ge sin egen bild först.

Trots rasistiska kommentarer – kvar i partiet

 

Under måndagen har Ann Furugård skrivit en ursäkt som hon skickat till styrelsen för Medborgerlig samling om kommentarerna.

”Jag har läst en text om Barcelonaavtalet som visar sig vara en lögn. Jag har låtit mig luras av den och därigenom dragit felaktiga slutsatser. Det är väldigt viktigt att man delar med sig av korrekt information. Här har jag brustit i min källkritik. Jag ber oreserverat om ursäkt för det inträffade. Jag kommer vara oerhört noggrann i fortsättningen med vad jag länkar till och delar på sociala medier.”

Medborgerlig samling kandiderar till kommunfullmäktige i Sollentuna men har inte några mandat idag.

Mitt i har sökt Ann Furugård för en kommentar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.