Välj ditt område
Arkivbild.
Arkivbild.

Efter regnet – eldningsförbud upphör

Nyheter Risken för att en brand ska uppstå i skog och mark har minskat. Det eldningsförbud som gällt sedan mitten av juli har nu tagits bort.

Den 14:e juli tog länsstyrelsen i Stockholm ett beslut om eldningsförbud i hela Stockholms län. Dagarna innan hade en fem hektar stor skogsbrand brutit ut i Huddinge kommun.

Sedan dess har eldningsförbud rått i hela länet, på grund av det torra vädret. Den andra augusti bröt återigen en skogsbrand ut i södra delen av Stockholms län.Efter en regnig helg väntas nu fortsatt molnigt väder med viss nederbörd under veckan enligt SMHI:s nuvarande prognos. Innan helgen upphävdes eldningsförbudet av länsstyrelsen.

”Bedömningen att häva eldningsförbudet är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster.” skriver länsstyrelsen på sin hemsida.I många kommuner finns det ändå restriktioner för hur man får elda – oavsett om eldningsförbud råder. I Upplands Väsby är det till exempel bara tillåtet att elda trädgårdsavfall på valborgsmässoafton om man har särskilt tillstånd. 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Morgonkollen

Misstänkt knivmord i Huddinge

Högsta Domstolen
Nyheter

Sålde knark i kiosk – får dom prövad

Nyheter

Flera ministrar har fått pulverbrev

Nyheter

Brev med pulver skickat till Ibrahim Baylan

Nyheter

Polisen jagar blottare i löpspåret – på MC

Nyheter

Risk för kaos på Medis till helgen