ANNONS

Män frias efter skjutningar i Kungsängen

Arkivbild.
Arkivbild.
Det har inte kunnat klarläggas vad som egentligen hände kvällen den 11 juni i Kungsängen när två unga män blev skjutna. Tingsrätten friar därför två män från anklagelserna om mordförsök och olaga hot.
ANNONS

Sent på kvällen den 11 juni i år kunde närboende höra skott avlossas vid Kungsängens torg. Två skottskadade unga män hittades på platsen och kort därpå kunde två andra unga män gripas – misstänkta för att ha skjutit.

Det ena offret hade träffats vid nyckelbenet och i benet och den andra i benet. De fördes till sjukhus, men hade inte fått några livshotande skador.

I onsdags kom domen som friar två män i 20-årsåldern. Den ena hade varit misstänkt för att ha hållit i vapnet och skjutit och den andra för att med kniv hotat de två skadade männen.

Tingsrätten anser inte att bevisningen håller. Förvisso har man genom krutstänk kunnat binda en av de två misstänkta till den pistol som man hittade på brottsplatsen – men inte kunnat fastställa att han skjutit. Den misstänkte har själv uppgett att det var ett av offren som hade vapnet och att det avfyrades ett skott när han försökte avväpna honom.

Men framför allt tycker tingsrätten att omständigheterna kring förloppet och vad som egentligen hänt är allt för oklara. De två skadade männen har under rättegången lämnat motstridiga uppgifter och de har inte heller bekräftat eller utvecklat sådant som framkommit i tidigare förhör.

ANNONS

De två åtalade var dock också misstänkta för annan brottslighet varför den ene döms till dagsböter för ringa narkotikabrott och den andra till fängelse i ett år för grovt vapenbrott, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

ANNONS