Efter skolbråken: lugn helg

Efter förra veckans bråk vid Messingen blev det en lugn helg.
Efter förra veckans bråk vid Messingen blev det en lugn helg.
I fredags stängde Väsby nya gymnasium tidigare efter rykten om att rivaliserande gäng skulle göra upp i anslutning till skolan. Men helgen förflöt utan några nämnvärda incidenter, enligt polisen.

Det var i mitten av förra veckan som en konflikt mellan olika grupperingar på Väsby nya gymnasium eskalerade i bråk och slagsmål med runt 20 personer inblandade.

Men efter kulmen i bråket blev helgen lugn, trots att polisen fått rykten om att en uppgörelse planerades på fredagen.

– Vi hade extra resurser på kvällarna under helgen men det har varit väldigt lugnt i hela Väsby faktiskt. Vi har inte märkt av några roroligheter, säger Emil Andersson, chef för lokalpolisområdet Sollentuna.

 

Väsby nya gymnasium skickar hem elever

Mitt i  pratar med honom på måndag förmiddag direkt efter ett möte med personal på skolan. Samverkan fortsätter under veckan med områdespoliser i tjänst.

– Vi följer utvecklingen och ser skolan något mer tar vi en dialog som det. I det här problemet tycker jag att vi har samverkat mycket bra.

I mitten av förra veckan kom en polisanmälan från skolan och utifrån de uppgifter som inkommit om bråk utanför skolan har en polisanmälan gjorts. Det finns en pågående förundersökning med anledningen av de oroligheter som var förra veckan, bland annat gällande misshandel.

– Vi kan inte gå in på exakt hur många personer det handlar om, säger Per Svensson, operativ samordnar på polisen i Sollentuna.

Väktare i Messingen efter oroligheter