Två dömda efter Swedish Match-inbrott

Övervakningskamerorna fångade ett flertal maskerade personer på bild.
Övervakningskamerorna fångade ett flertal maskerade personer på bild.
De bröt sig in på Swedish Match lager i Kungsängen med en hjullastare och stal cigaretter för nästan 900 000 kronor. Två unga män från Järfälla har nu dömts för grov stöld.

Inbrottet inträffade tidigt på morgonen den 24 mars. Flera gärningsmän tog sig in på Swedish Match område genom att forcera grinden med en hjullastare och bröt sedan upp lagerdörren. De lastade sedan in cigaretter till ett värde av 884 000 kronor i flera bilar.

Enligt tobaksjättens övervakningskameror var det fler än två personer inblandade – men fler misstänkta har inte kunnat hittas.

De två männen i 20-årsåldern från Järfälla greps strax efter inbrottet när de flydde i en taxibil längs E18 och stoppades i en polisavspärrning.Enligt domen kan de bindas till brottet genom dna, doftspår och att kläderna de bar vid gripandet stämde överens med bildupptagningarna från övervakningskamerorna.

De två männen är i 20-årsåldern och båda dömdes till 1 år och tre månaders fängelse.

Båda finns sedan tidigare under flera avsnitt i belastningsregistret. Den ena mannen har tidigare dömts för bland annat mordförsök och narkotikabrott. Den andre har tidigare dömts för grov misshandel, stöld och förberedelse till rån.