ANNONS

Efterfest slutade med granat i Gallerian

Efterfest på Strand slutade med granat i Gallerian.
Efterfest på Strand slutade med granat i Gallerian.
Bråket om pengar på efterfesten ledde till en skarpladdad granat i Gallerian.
Nu åtalas en man och kvinna för utpressning.
ANNONS

Kvinnan var ute med ett sällskap när de träffade en främmande man på Soapbar vid Nybroplan den 16 juli. Där drack de alla champagne innan de gick till Strand hotel för efterfest.

På hotellet hade sällskapet två rum och under natten tog de kokain tillsammans, enligt kvinnan. Men när rummet skulle betalas dagen efter gick meningarna isär om vem som skulle stå för notan.

Kontaktade exet

Mannen krävdes på pengar, men då han inte ville betala sms:ade kvinnan sin ex-pojkvän och bad honom komma för att slå mannen enligt åtalet i tingsrätten.

”Ska jag hugga han. Eller räcker det med lite stryk”, skrev mannen bland annat i sms till sin flickvän, enligt polisens förundersökning.

Hade med sig granat

Exet kom till hotellet och hade då med sig en kniv och en skarpladdad granat enligt åtalet i Stockholms tingsrätt. Exet och mannen lämnade sedan hotellet och gick runt på stan för att mannen under tvång skulle köpa en mobiltelefon istället för att betala för hotellrummet.

Men på Mediamarkt i Gallerian lyckades mannen uppmärksamma personalen på att han var under hot. Väktare kunde gripa ex-pojkvännen och polisen hittade den skarpladdade granaten.

Hela Gallerian tömdes

1 500 personer fick då snabbt lämna Gallerian när köpcentrumet utrymdes. Ex-pojkvännen och kvinnan åtalas nu för grov utpressning och försök till grov utpressning.

Mannen åtalas också för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor – kvinnan åtalas i sin tur också för anstiftan till samma brott.

Paret nekar till anklagelserna och att mannen erbjöd sig att köpa en telefon för att betala för rummet. Handgranaten uppger mannen att han hittat utanför sitt hem och att han inte visste att den var äkta. Kvinnan menar att någon annan måste ha skrivit sms:en till exet.

ANNONS