ANNONS

Efterlängtad hundrastgård vid Dalhallen

I sommar är det dags. Då ska Tyresös hundägare efter flera års kampanjande få en hundrastgård. Och till hösten får den sällskap av en hundhinderbana.
ANNONS

Äntligen har de styrande politikerna gett klartecken, inte bara för en hundrastgård, utan också för en hinderbana – båda på Wättingestråket, i höjd med Dalhallen. Hundrastgården ska uppföras i sommar, medan hundhinderbanan får vänta till hösten, enligt uppgift från Göran Norlin, miljö- och trafikchef på Tyresö kommun.

Tyresös moderater var länge hårdnackade motståndare till en hundrastgård, men efter stora påtryckningar, bland annat från en Facebookgrupp, svängde partiet i frågan hösten 2014. Förhoppningen var då att en hundrastgård skulle finnas på plats till sommaren 2015.

Så blev det inte – men nu – ett år senare, har de styrande politikerna alltså gett tekniska kontoret i uppdrag att sätta upp den efterlängtade inhägnaden.

– Det är jättebra, tack och lov, hundägarna har kämpat i 15 år. Och placeringen är precis vad Facebookgruppen föreslog. Nu hoppas vi bara att den blir tillräckligt stor också, 3 000 kvadratmeter är ett minimum, säger Alejandro Ozano, fritidspolitiker för MP som engagerat sig i frågan.

Tyresö kommun kan få flera hundrastgårdar. I samband med att Trollbäcken får ett parkprogram ska man titta på möjligheten att ha en hundrastgård där också, enligt ett beslut i miljö- och stadsbyggnadsutskottet.

En genomgång av länets kommuners webbsidor som Lokaltidningen gjorde 2014 visade att ungefär hälften av länets kommuner har hundrastgårdar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.