Efterlängtad invigning av Lidl

Johan Eriksson, regiondirektör, klipper bandet vid nyinvigningen.
Johan Eriksson, regiondirektör, klipper bandet vid nyinvigningen.
Klockan 8.00 på måndagen öppnades dörrarna till nya Lidl i Kungsängen. Vid 11 var det dags för en officiell invigning med klippning av band. Många av besökarna var glada att butiken äntligen var tillbaka i Kungsängen efter ombyggnaden.

2015 revs den gamla Lidl-butiken i Norrboda för att lämna plats åt en ny enligt den tyska matvarujättens nya butikskoncept med miljöfokus. Den som var på plats under dagen fick bland annat veta att solpanelerna på butikens tak täcker 30 procent av butikens elförbrukning och elen i laddstolparna till bilar och elcyklar.

Den som klippte bandet för nya butiken var Johan Eriksson, regiondirektör för Lidl, som räknar med att omkring 3000 kunder besökte butiken.

Butiken har solceller på taket vilket ger 30 procent egenproducerad el till butiken och de elstolpar som man kan ladda bilarna med på parkeringen. Foto: Anna Z Ek

– Det var väldigt bra uppslutning av kunderna under dagen, och det eskalerade under eftermiddagen och kvällen. Kunderna har väntat på att vi ska öppna igen och det är kul att vara uppskattad och att de har väntat på oss, säger han.

Det var också han som öppnade den gamla butiken när det begav sig, något han nämnde i sitt tal.

– Att ha stått här 2004 och öppnat butiken första gången och få göra det på exakt samma plats igen 13 år senare är en häftig känsla. Butiken som öppnades då var en butik av den tiden, nu är det en av världens grönaste matvarubutiker, säger Johan Eriksson.

Mitt i Upplands-Bro passade på att fråga några av kunderna vad de tycker om den nya butiken och butiksutbudet i kommunen.

Foto: Anna Z Ek

– Jag älskar Lidl, de har bra kvalité, färska produkter och bra priser. Det finns väldigt många matvaruaffärer i Kungsängen och Bro, det är nästan så att det finns för många. Det jag saknar är en modebutik med eleganta kläder. Förr i tiden var alla så eleganta, nu för tiden saknar jag det, säger Vera Sjögren, 69 år, Brunna.

Foto: Anna Z Ek

– Lidl är jättebra, den här nya affären är stor och fin. Det är bra för det finns så många olika varor att handla. När det var stängt här åkte jag till Bålsta för att handla. Det enda jag saknar här i Upplands-Bro är en bra klädaffär. Det vore jättebra om det kunde komma ett H&M hit, säger Shireen Alalgmi, 37 år, Bro.

Foto: Anna Z Ek

– Den här affären är jättefin. Vi brukar handla här för det ligger så nära, vi brukar gå hit. Det är bra så man får röra lite på sig. Vi tycker det mesta finns här i Kungsängen, men vi är inte så kräsna. De flesta klädaffärerna har utbud för yngre, men det gör inte så mycket, vi handlar inte så mycket kläder längre, säger Bertil Lundström, 75 år, och Yonia Lundström, 80 år, Tibble.