Efterlängtade hallen i Stora Mossen klar

Nya sporthallen invigs den 11 januari.
Nya sporthallen invigs den 11 januari.
Bromma har fått en ny knutpunkt – i alla fall för sportutövare. Den nya idrottshallen vid Stora Mossen står klar och den 11 januari är det invigning.

Den är efterlängtad, den nya idrottshallen vid Stora Mossen. Bland annat av Alvik Basket, som nu får en fast plats i den nya hallen.

– Vi är jätteglada att den äntligen är på plats. Idrottshallen betyder mycket för såväl oss som många andra sporter, säger Lars Lundquist, Alvik Baskets ordförande.

Det är snart två år sedan som politikerna i stadshuset sa ja till planerna på en ny sporthall.

Och anläggningen bakom Bromma gymnasium kommer inte bara att gynna Alvik Basket – förhoppningen är att hallen blir välutnyttjad från morgon till kväll. Det menar idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Behovet av idrottshallar är stort i Stockholm. Sedan byggs hela tiden nya bostäder, då kommer ännu fler personer vilja ha möjlighet att idrotta.

Anläggningen består av två stora träningshallar som är 20 gånger 40 meter. Förutom Alvik Basket och Spånga handboll, som är de två stora klubbarna i området, tror kommunen att bland annat volleyboll och innebandy kommer att spelas i hallen.

– Drömmen är att den verkligen används minst tolv timmar om dygnet; på dagarna av skolor och vid femtiden tar idrottsföreningar över till klockan nio på kvällen. Och därefter kanske seniorföreningar är där och dansar.

Enligt Regina Kevius gick bygget på 40 miljoner kronor. Från början var hallen tänkt att även innehålla ungdomsgård och friskvård men de planerna övergavs.

– Vi fick fokusera på viktigare bitar, som att få träningsmöjligheter med fullstora mått och schyssta omklädningsrum. Sedan finns det lite läktarmöjligheter och en fikadel.

Innan sporthallen stod klar fanns diskussioner om andra aktörer än Stockholms stad skulle äga och driva sporthallen. Men åtminstone till en början står staden för såväl ägandet som driften.

Idrottshallen öppnar för allmänheten den 13 januari, men redan på invigningen den 11 januari är alla välkomna.