Efterlängtade renoveringen av parkleken Fagerlid skjuts upp

Parkleken Fagerlid i Hökarängen har varit stängs sedan 2015, fuktskadad och nedsliten. 2019 skulle den ha rivits och ersatts av en ny byggnad. Nu skjuts renoveringen upp.
Träbyggnaden vid parkleken Fagerlid är igenbommad sedan 2015.
I år skulle parkleken Fagerlid äntligen renoveras.
Men nu har fastighetskontoret skjutit upp projektet i Hökarängen.
Det nerslitna, igenbommade trähuset får stå kvar – oklart tills när.

Larmet kom redan 2015: Parkleken Fagerlids lokaler var svårt fuktskadade och måste stängas. Parklekens verksamhet evakuerades till fritidsgården Morris, som ligger alldeles i närheten.

Sedan dess är den nerslitna träbyggnaden igenbommad. Planen är att den ska rivas. Sedan ska en nytt hus byggas, där barn och unga kan hänga.

Frågan är när det blir av. Vid årsskiftet var beskedet från fastighetskontoret, som är hyresvärd, att renoveringen skulle ske i år. Nu har man skjutit upp projektet.

– Det är av budgetskäl. Fastighetskontoret har prioriterat andra saker. Här på Farsta stadsdelsförvaltning ville vi att renoveringen skulle ske i år. Vi har med det i vår verksamhetsplan, säger Sara Wrethed, avdelningschef vid stadsutveckling vid Farsta stadsdelsförvaltning.

Parkleken Fagerlid har varit stängs sedan 2015, fuktskadad och nedsliten. 2019 skulle den ha rivits och ersatts av en ny byggnad. Nu skjuts renoveringen upp.

Många ser fram emot en ny parkleksbyggnad – men de får vänta.  Foto Märta Lefvert

Hon berättar att Farsta stadsdelsförvaltning och fastighetskontoret har arbetat med projektet ihop – skissat på ritningar och gjort risk- och konsekvensanalyser, bland annat.

– Nu bromsar fastighetskontoret, inte vi. Men vi är hyresgäst och fattar inte beslutet, säger Sara Wrethed.

När ett nytt hus väl är på plats ska det rymma öppen förskola, parklek och fritidsgård.

 Mitt i har sökt fastighetskontoret för en kommentar.