ANNONS

Efterlyser dotterns nalle i annons

Ebba Ómarsson har skrivit två böcker. Nu kan det bli en till, om var alla borttappade nallar tar vägen.
Ebba Ómarsson har skrivit två böcker. Nu kan det bli en till, om var alla borttappade nallar tar vägen.
Chuckles i Catarinas och Ebbas famn, innan försvinnandet.
Chuckles i Catarinas och Ebbas famn, innan försvinnandet.
Ebba Ómarsson planerar att skriva en barnbok om jakten på dottern Catarinas favoritnalle.
ANNONS

Den 11 december lade Lidingöbon Ebba Ómarsson ut en annons i Lidingö Tidning och letade efter en nalle som tappats bort.

”Snälla ring om du varit snäll och tagit hand om honom”, uppmanade hon då tidningens läsare.

– Ingen har hört av sig efter annonsen, tyvärr. Min dotter har varit helt förstörd sedan det hände. Det enda hon vill är att få honom tillbaka, säger hon.

Nallen som tappats bort heter Chuckles och har följt med Ebba Ómarsson i över 30 år. Han har även länge setts som hennes bästa vän.

– Den har inte så stort materiellt värde men han betyder verkligen mycket för mig. Och nu framförallt för min dotter som fått ärva honom. Han har varit en del av familjen länge, om man säger så .

Ebba Ómarsson berättar att Chuckles försvann vid Lidingövallen i början av december.

– Vi hade satt upp honom vid ett av båsen och sen måste min dotter ha glömt att han var kvar där. Så fort vi märkte att han var borta så gick vi tillbaka och letade, säger hon och fortsätter:

– Vi tror verkligen inte att någon har slängt honom, eller vi hoppas i alla fall inte det. Det kanske bara är så att någon har tyckt att han varit fin och tagit hem honom.

Hur har din dotter hanterat förlusten?

ANNONS

– Det har varit många tårar. Min man tycker att jag är ganska löjlig som engagerar mig så mycket i detta, men jag vill ju bara ha tillbaka min dotters nalle.

I annonsen som sattes in i Lidingö Tidning utlovades även en hittelön på 500 kronor för den som kunde ge Ebba Ómarsson Chuckles tillbaka. Annonsen i sig kostade 500 kronor.

– Det är ganska mycket pengar, och det var lite det jag tänkte också. Att då kanske någon som gillar honom faktiskt vill lämna tillbaka honom. Samt att jag tänkte att den som kanske hittat honom förstår det sentimentala värdet när de ser annonsen.

Hon berättar även att hon har hört att åtminstone en liten pojke på ön börjat en jakt på Chuckles efter att han har sett magnituden av hittelönen.

– Det är såklart fantastiskt. Jag hoppas hela tiden på att någon ska ringa upp och säga att de har hittat honom och att han är välbehållen.

Nu planerar Ebba Ómarsson även att skriva en bok om historien. Tidigare har hon skrivit böckerna ”Brev till himlen – 365 dagar utan dig” och ”Din bok om mig” och även skrivit och illustrerat barnböckerna ”Pirre och fiskfällan” och ”Var är Pirre”. Och nu i vår startar hon Smultron förlag, som ska ge ut barnböcker.

– Tanken nu är väl att skriva en bok om vart alla borttappade nallar tar vägen. Det hade varit fantastiskt om något gott hade kunnat komma ur det här familjedramat, säger hon leende.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.