Byt område
Polisen i Järva hittade en stor mängd hasch i ett allmänt utrymme i Rinkeby.
Polisen i Järva hittade en stor mängd hasch i ett allmänt utrymme i Rinkeby.

Polisen efterlyser haschägare på Facebook

Nyheter Polisen i Järva hittade en stor mängd hasch i ett allmänt utrymme i Rinkeby under torsdagseftermiddagen. Gatuvärdet uppskattas till mellan 100 000 till 150 000 kronor.
Nu efterlyser de ägaren i ett litet annorlunda inlägg på Facebook.

Inlägget, som Polisen Järva la ut på sin Facebooksida i torsdags, har fått stor spridning i sociala medier, och under fredagen strax efter lunchtid hade inlägget delats 437 gånger och fått över 130 kommenterar, mest uppskattande över den humoristiska tonen.

I inlägget efterlyser de ägaren till en stor mängd hasch som de hittade i Rinkeby under torsdagen:

”Uniformerad personal hittade under eftermiddagen en större mängd hasch i ett allmänt utrymme i Rinkeby. Vi önskar nu komma i kontakt med ägaren som gärna får ringa oss. Gatuvärdet är ändå mellan 100 000 till 150 000 kr. Om inte så kontaktar vi dig när DNA analysen är klar.”

– Vi tror inte att ägaren kommer att höra av sig, men vi valde ändå att skriva i den tonen, vilket verkar vara uppskattat med tanke på responsen. Vi ville visa att vi är aktiva i arbetet mot narkotikabrotten, säger Daniel Ångman, gruppchef för polisen i Järva.

Han säger att det är vanligt att narkotika göms i allmänna utrymmen och att polisen har satt i system att leta efter narkotikagömmor i fastigheter och andra allmänna utrymmen.

– Nu hittade vi 1,5 kilo hasch vilket är lite utöver det vanliga. Vi har skickat in beslaget på DNA analys och väntar på resultatet, säger han.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Lidingö

Morgonkollen

22-årig man sköts i Tensta – avled på sjukhus

Nöje

Filmhösten på Lidingö börjar i det gröna

Sport

Sportsvepet: Bullerbråk, rally och glädjerus

Nyheter

Hund bet ihjäl rådjur

Morgonkollen

Misstänkt knivmord i Huddinge

Nyheter

2022 ska nya Lidingöbron stå klar