Min lokala hjälte

Efterlyses testpiloter för lådcykel

Måns Andersson Torp i Bagarmossen driver Enskede Gamla lådcyklar och använder själv en så klart när han helghandlar i mataffären.
Bagarmossenbon Måns Andersson Torp säljer lådcyklar vid sidan om forskning kring korta transporter och konsulting inom miljö- och infrastruktur.
Drömmer du om att bli testpilot?
För de boende på Byälvsvägen öppnas en ny möjlighet. Det handlar inte om raketforskning utan att fler ska få möjlighet att testa lådcykelpoolen.

I våras startade Stockholmshem inom ramen för Bagarmossen smartup-projektet en lådcykelpool på Byälvsvägen. Två lådcyklar har sedan dess funnits tillgängliga för dem som blev utvalda i första testrundan.
– Vi har ett fåtal som använder dem väldigt regelbundet, säger projektledare Tobias Lind.
Bagarmossen har kallats ”cykelmecka” eftersom det finns cykelkök, lastcykeltillverkning och ett stort allmänt cykelintresse.
Tobias Lind berättar att de första testpiloterna har haft en del synpunkter på krångliga lås och problem med bokning via mobilappen. Förbättringar har därefter gjorts.
Nu är tiden mogen att låta fler testköra lådcyklarna. Om många är intresserade framöver kan lådcykelpoolen bli permanent så småningom.
– Vi kommer nu gå ut till alla hyresgäster på Byälvsvägen med en inbjudan att vissa intresse för att bli testpilot i lådcykelpoolen, förklarar Tobias Lind, som hoppas att fler utmanar bilnormen och vill cykla in i en klimatsmartare framtid.