Efterlysning: Barnens koja är spårlöst borta

Vart tog kojan vägen?
Vart tog kojan vägen?
Förskolebarnen på Norrgården i Gribbylund hade kämpat i nio månader med sitt byggprojekt. Men så fort den sista spiken var slagen blev den stulen. Nu efterlyser barnen sin förlorade koja.
– Det var som någon hade väntat på att vi skulle spika i den sista biten, Caroline Karlsson, från Norrgårdens förskola.

I nio månader har barnen på Norrgårdens förskola kämpat och slitit med ett byggprojekt i skogen i Gribbylund. Det handlar om en koja som de byggt av plankor och annat material de samlat in från föräldrarna. För en vecka sedan, på måndagen, blev de äntligen klara och föräldrarna fick komma på invigning. Men mellan tisdagen och onsdagen har någon stulit kojan – utan att lämna ett spår.

– Det var som om personen hade väntat fram till det att vi spikade dit den allra sista delen, säger Caroline Karlsson, från Norrgårdens förskola.

Spårlöst försvunnen

Barnen, som enligt Caroline hade gått in med blod, svett och tårar för att se sin koja bli färdigställd, blev förkrossade av att den helt plötsligt var borta. Och trots att kojan ändå mätte en storlek på två gånger två meter tillsammans med hemmasnickrade möbler så fanns där inte en enda flisa eller spik.

– Vi har inte fått några som helst signaler på att någon ska ha störts av kojan. Hundägaren som gått förbi och har tyckt att kojan varit fin, säger Caroline Karlsson.

Kommunen vet ingenting

Deras första tanke var att kommunen fått in klagomål och därför ringde de på torsdagsmorgonen kommunen för att höra om de tagit bort den. Men så var inte fallet.

– De sa att det förmodligen varit en privatperson som tagit saken i egna händer.

Nu har förskolan satt upp lappar och försökt på olika sätt komma i kontakt med någon som sett eller hört någonting.

– Den är ju ganska stor, det är ju inte helt lätt att bara plocka bort den.

Vet du någonting om barnens försvunna koja? Mejla reportern på mejladressen nedan.