ANNONS

Efterlysta män från Haninge häktade – efter 1,5 år på flykt

De två männen har nu båda häktats.
De två männen har nu båda häktats.
Den 31-åriga man från Brandbergen som sedan mars 2018 varit internationellt efterlyst för ett uppmärksammat mordförsök i Brandbergen har häktats.
Mannen misstänks ha legat bakom mordförsöket tillsammans med en 25-årig välkänd kriminell man i Haninge som suttit häktad sedan i juli.
ANNONS

31-åringen greps vid 21-tiden på söndagskvällen i Farsta och häktades vid 15.30-tiden i dag, måndag.

De två männen blev internationellt efterlysta i mars 2018 efter att de den 3 januari 2018 i Brandbergen misstänks ha försökt mörda en tidigare kompanjon till en av dem.

Att mannen inte dog berodde enbart på tillfälliga omständigheter.

Har koppling till utpekad måltavla

25-åringen är även misstänkt för skjutningen på Olearys i Haninge på julaftonskvällen samma vinter, där en man och en kvinna sköts i underkroppen.

Mannen fick svåra men inte livshotande skador.

Den häktade 31-årige mannen har koppling till den man som pekats ut som måltavla i mordet i Vällingby den 28 augusti på Ndella Jack och skjutningen i Nacka den 8 september.

Polisen letar vittnen till Olearys-skjutning

Tredje person släppt

Den aktuella måltavlan för skjutningarna i Vällingby och Nacka är en 33-årig man med kriminell bakgrund, och Aftonbladet erfar att polisen haft kretsen kring de två männen från Haninge under uppsikt mot bakgrund av den händelseutvecklingen.

ANNONS

En tredje person, i 25-årsåldern, begärdes också han häktad under söndagen misstänkt för skyddande av brottsling efter mordförsöket i Brandbergen. Mannen har dock släppts på fri fot.