ANNONS

Kent Ekeroth i Stureplansbråk – misstänks ha slagit man

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha slagit en man i ansiktet vid Stureplan i natt.
ANNONS

Det var i en kö till en av Stureplans klubbar vid halv tre-tiden i natt som den Sverigedemokratiske riksdagsledamoten Kent Ekeroth ska ha hamnat i bråk efter att han nekats att komma enligt på krogen, enligt Aftonbladet.

När Ekeroth lämnade kön ska en man ha fällt ett provocerande uttalande varpå Ekeroth ska ha gett mannen ett knytnävsslag i ansiktet, enligt uppgifter till tidningen.

Enligt polisen ska ingen ha gripits vid bråket och ingen av de inblandade ska ha skadats allvarligt.

Utredningen har nu tagits över av Säpo.

– Vi känner till att det har skett en incident med en skyddsperson. Vår personal var på plats och vidtog skyddsåtgärder, säger Simon Bynert, pressekreterare på Säpo till Aftonbladet.

Kent Ekeroth ska ha gjort en motanmälan själv och har även skickat ett sms till Aftonbladet där han skriver:

”Jag hade sällskap av två Säpo-vakter som var upptagna med att omhänderta en okänd man som försökt attackerat mig. Då blev jag plötsligt oprovocerat slagen i ansiktet av ytterligare en okänd man. Situationen var utsatt och det hela var mycket obehagligt. Jag försvarade mig reflexmässigt genom att ge angriparen en lättare örfil tillbaka. Det blev lite distans mellan honom och mig och bråket avvärjdes. Efteråt kom polisen och verkade omhänderta flera av de som legat bakom angreppet mot mig.
Hot och våld mot politiker blir allt vanligare. Själv har jag tappat räkningen på hur många gånger jag blivit angripen för min politiska uppfattning. Bara för en dryg månad sedan blev jag påhoppad när jag lämnade Riksdagen. Det gör mig ledsen. Varför vill man skada någon för att man inte håller med om en åsikt?”

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.