ANNONS

Ekologiskt snabbmatshak öppnar i Hammarby Sjöstad

Rune och Fabian Hansen öppnar ny restaurang i Hammarby Sjöstad.
Rune och Fabian Hansen öppnar ny restaurang i Hammarby Sjöstad.
Snabbmatrestaurangen Kalf & Hansen expanderar på Söder. En servering finns redan på Mariatorget och nu öppnar en ny i Hammarby Sjöstad.
ANNONS

Den ekologiska snabbmatsrestaurangen Kalf & Hansen öppnar sin andra restaurang i Stockholm. Den 1 december slår man upp portarna för kunder i Hammarby Sjöstad på Hammarby allé 30.

– Läget, vår stora, häftiga restauranglokal och alla eko-medvetna sjöstadsbor – allt känns fantastiskt spännande, säger ägarna Rune och Fabian Kalf-Hansen i ett pressmeddelande.

Rune Kalf-Hansen driver firman tillsammans med sin son Fabian och duon har redan en restaurang vid Mariatorget. I Hammarby Sjöstad finns det utrymme för att ta emot ännu fler gäster. Den nya lokalen är klart större – 160 kvadratmeter stor.

– Nu kommer vi kunna köpa ännu större mängder ekologiska råvaror. Redan i dag gör vi av med cirka 500 kilo rotsaker i veckan, det kommer att bli ett ton nu framöver, säger Rune Kalf-Hansen.

Restaurangen är dock inte ensam om att gå ut med en ny lansering i Hammarby sjöstad.

I veckan gick företaget Food Village ut med att de håller på att bygga en ny kombinerad restaurang och saluhall i sjöstaden. I början av nästa år öppnar man på Virkesvägen.

– Vi tror att Sjöstadsbon är en väldigt medveten konsument och vi tror att det här är någonting som kommer att attrahera dem, säger Nils Welleús, vd på Food Village.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.