Ekstedt bygger trippelbar med mat och konst

Niklas Ekstedt tar över som krögare på Hillenberg. Foto: peressbild.
Niklas Ekstedt tar över som krögare på Hillenberg. Foto: peressbild.
Niklas Ekstedt tar över som krögare på Hillenberg. Nu planerar han att knyta samman brasseriet med sitt vinkafé Tyge & Sessil genom en ny spännande passage, med ännu en bar.
– Det ska bli en hub för mat- och konstintresserade, säger han.

Det är i samband med att Karl Ljung lägger fokus på sin nya italienare L’Avventura som Niklas Ekstedt tar över på Hillenberg.

Krogen blir hans tredje ställe i kvarteret, tillsammans med stjärnkrogen Ekstedt mittemot och vinkaféet Tyge & Sessil.

Bygger passage mellan Hillenberg och Tyge & Sessil

Under våren planerar han att satsa mycket på barerna som med hjälp av en passage ska binda ihop Humlegårdsgatan och Brahegatan.

– Vi har redan börjat bygga ihop restaurangerna. Hillenberg har faktiskt barintaget från Brahegatan, bredvid Tyge & Sessil, så man kommer in till restaurangen där, förklarar Niklas Ekstedt.

Tanken är att gången ska rymma både konstutställningar, ytterligare en vinbar och ett kök där Niklas tillsammans med sina köksmästare ska utveckla menyer och maträtter.

”Hub för mat- och konstintresserade”

– Så småningom kommer man även att kunna hyra in sig där och använda det som chambre separé, säger han.

Passagen kommer att stå klar till hösten och får då sitt eget namn.

– Det ska bli en hub för mat- och konstintresserade.

Vill fylla kvarteren med matglädje

Vad gäller menyn på Hillenberg kommer Niklas Ekstedt inte att göra några stora förändringar i början.

– Men så småningom kommer jag att försöka sätta min egen prägel på den. Jag vill verkligen fylla de här kvarteren med matglädje.

Restaurangen kommer fortsatt rymma över 120 sittplatser i matsalen.