ANNONS

Elnätstation sönderstormad: ”Totalt livsfarligt”

Träd som föll under stormen demolerade nätstationen på Karbyvägen.
Träd som föll under stormen demolerade nätstationen på Karbyvägen.
En elnätstation på Karbyvägen på Ingarö blev totalt demolerad av stormen Alfrida. Sedan den 2 januari har stationen stått öppen, trots att Ingaröbor anmält skadan till Vattenfall.
– Det är livsfarligt att ens gå nära detta hus, ljusbågar kan förekomma om man kommer för nära, säger grannen Thomas Mothander.
ANNONS

Den 2 januari slog stormen Alfrida ner träd över en nätstation som står på Karbyvägen. Träden demolerade stationen rejält och gjorde att delar av väggarna ramlade av så att elkablarna och annat inne i byggnaden är helt synliga.

Thomas Mothander bor cirka 100 meter från nätstationen och känner stor oro för att något barn eller djur ska gå i närheten. Det finns flera villor som bara ligger 10-20 meter från stationen.

– Går ett barn i närheten och sticker in en pinne eller fingrarna slår det ut en ljusbåge vilket kan innebära en omedelbar död. Det är fullständigt livsfarligt, säger han.

Enligt Thomas Mothander är skadan anmäld till Vattenfall.

– Vi har skickat in både bilder och film den 2 januari. Jag har även pratat med dem två gånger och ändå har de inte varit här och åtgärdat. De borde ha spärrat av stationen från dag ett. Vi avser att göra en polisanmälan mot Vattenfall angående detta, säger Thomas Mothander, som är engagerad i villaföreningen på Karbyvägen.

Inte registrerat

När Mitt i ringer Vattenfall hävdar de att de inte har registrerat någon anmälan om elnätstationen på Karbyvägen.

– Vi hittar inget registrerat ärende. Men vi skickar ut en tekniker nu. Trasiga elledningar eller elskåp har högsta prioritet. Om teknikern inte kan laga skåpet på plats så får han spärra av så ingen kan gå nära, säger Mikael Björnér, kommunikationsansvarig på Vattenfall för eldistrikten.

Thomas Mothander säger att han har pratat med Vattenfall två gånger och att de har sagt att de har varit ute på plats vid ett tidigare tillfälle.

ANNONS

– Nu har jag kontaktat polisen. Jag vill inte ta ansvar för att någon kommer att dö av en elkabel. Nu snöar det dessutom rakt in, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.