ANNONS

Haningebor, så här eldar ni säkert på valborg

Det gäller att ha koll på elden.
Det gäller att ha koll på elden.
Valborg är årets stora eldningshögtid i Haninge, våren ska firas in med en rejäl brasa. Är man inte försiktig kan olyckan vara framme. Här är brandchefens bästa tips för att elden inte ska gå över styr.
ANNONS

Majbrasorna kan vara vackra att titta på men man ska passa sig för elden. Den kan vara förrädisk och ser man inte upp så är det lätt att bränna sig. Mitt i ringde upp brandchefen på Södertörns brandförsvar, Lars-Göran Uddholm, och bad honom om tips för att elda säkert i Haninge.

– För det första, se till att man använder gammalt ris och kvistar för att elda. Se till att brasan inte blir för stor och att det inte ryker för mycket, säger Lars-Göran Uddholm.

Man måste kunna släcka elden

Lars-Göran Uddholm

Skulle det vara så att elden blir för stor, gäller det att man kan släcka den.

– Vatten är viktigt, ska man elda måste man se till att kunna släcka den. Antingen så har man vatten i närheten eller något annat som man kan använda sig av för att släcka.

Sunt förnuft

Ibland när det hettar till vid brasan gäller det att ha lite säkerhetsavstånd. Och det räcker inte bara med en dunk med vatten utan även sunt förnuft är att föredra när man ska göra en majbrasa.

– Det gäller som alltid att vara försiktig när man umgås elden och ta det lugnt, säger Lars-Göran Uddholm.

Kommer ni att ha någon extrapersonal?

– Nej ingen extra bemanning. Det ser också ut som vädret är på vår sida med lite regn och ingen blåst, säger Lars-Göran Uddholm.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.