Eldattack mot Täbybilar

Brinnade skadegörelse i Täby.
Brinnade skadegörelse i Täby.
Tre bilar i Täby har blivit utsatta för skadegörelse. Brinnande tygstycken har slängts upp på bilarna.
– Det kunde ha blivit förödande om närliggande byggnader hade fattat eld, säger Björn Pettersson.

Inom loppet av en vecka har tre bilar i Täby utsatts för skadegörelse. Någon har tänt på tygstycken och slängt upp dem på bilarnas tak och motorhuven.

Björn Petterssons bil är en av de tre som blivit drabbade. När hans söner kom ut till bilen på morgonen upptäckte de att motorhuven på bilen var eldad. Där låg ett utbränt tygstycke.

– Det här helt vansinnigt. Vår bil står parkerad 30 centimeter ifrån ett trägarage. Det hade kunnat bli förödande om andra saker hade tagit eld eller att hela bilarna fattat eld, säger Björn Pettersson.

Förundersökning nedlagd

Två av bilbränderna är redan nedlagda av polisen som anser att man inte kan komma vidare i ärendet. Detta trots att det finns en film från en övervakningskamera. På filmen går det att se en person på cykel köra fram till bilen och tända på tygstycket och sedan kasta det på bilen.

– Jag har pratat med grannen som säger att polisen inte ens ville ha in filmen. Man tycker att de kunde göra någonting. Händer det en gång är det ett pojkstreck men när det sker både två och tre gånger inom ett kvarter är det något helt annat, säger Björn Pettersson.

Prata med ungdomarna

Mats Hessler på Täbypolisen tror att även Björn Petterssons fall kommer att läggas ner.

– Polisens utredare tittar på om det finns något att gå på och om man kan komma längre i utredningen. Finns inte det läggs ärendet ner, säger Mats Hessler.

”Hela situationen är tråkig”

Björn förväntar sig att hans ärende läggs ner och tycker att det är tråkigt med allt strul som blir med försäkringsbolag, värdeminskning och självrisk.

– Jag tycker hela situationen är tråkig att det finns någon som håller på så här. Föräldrarna måste prata med sina ungdomar och någon borde veta vem som har gjort detta.