ANNONS

Elden kunde ha tagit flera hus

Helene Andersson menar att det var insatsen från folk i området som hindrade elden från att sprida sig.
Helene Andersson menar att det var insatsen från folk i området som hindrade elden från att sprida sig.
Branden som förstörde en villa i Sköndal i lördags uppges ha startat i bastun. Elden var nära att sprida sig till flera hus.

– Jag vill verkligen tacka alla som kom och hjälpte till, säger Helene Andersson, närmaste granne till den eldhärjade villan.
ANNONS

På Lussekattsvägen i Sköndal står villorna tätt. Men av en av dem återstår bara utbrända rester, efter lördagens dramatiska brand.

– Jag hörde att det var liv ute på gatan så jag gick ut, och då brann det rejält på gaveln, säger Bengt Wallin och pekar bort mot det sotsvarta husskelettet. Grannen försökte med en pulversläckare men det var hopplöst.

Familjen Andersson, som bor närmast, tvingades snart vända uppmärksamheten mot sitt eget hus.

– Vår granne kom och sa att det brann i källaren. Men det var en sån rökutveckling att vi inget kunde göra. Sen fick vi börja spruta vår gavel med vatten för att elden inte skulle sprida sig dit. Bara på några minuter var det en massa folk här som hjälpte till att flytta undan utemöbler och dra fram vattenslangar, säger Helene Andersson, mamma till två pojkar.

Enligt uppgift var två personer i den drabbade familjen hemma när branden startade vid 22-tiden på kvällen. Ingen ska ha kommit till skada.

– Det ägaren har berättat för oss är att det var en olyckshändelse i samband med att de försökte torka lakan i bastun, säger Henrik Karlsson, operativ koordinator på Farstapolisen.

Samtidigt som grannarna på Lussekattsvägen lider med den drabbade familjen är alla överens om att det hade kunnat sluta mycket värre.

– Jag vill verkligen tacka alla som kom hit och hjälpte till. Det var en väldigt bra grannsamverkan, säger Helene Andersson, vars familj kunde gå och lägga sig först sent på natten, efter att brandmän kontrollerat att ingen glöd fått fäste i deras hus.

– Hade det varit blåsigt hade nog grannhusen eller till och med hela huslängan gått åt, säger Bengt Wallin.

ANNONS

Mitt i Söderort har sökt den drabbade familjen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.