ANNONS

Eldhärjade kafét får stå kvar och förfalla

Gärdetstugan eldhärjades strax före jul 2014.
Gärdetstugan eldhärjades strax före jul 2014.
Det har nu gått ­nästan åtta månader­ sedan Gärdet­stugan förstördes i en brand.

Staden har lovat att rensa upp på platsen men inget händer.
ANNONS

Flera upprörda läsare har hört av sig till Mitt i under sommaren eftersom inget görs för att städa upp efter branden i kaféet Gärdet­stugan strax före jul 2014.

Jon Holmgren bor på Gärdet och promenerar ofta förbi den eldhärjade stugan vid Värtavägen 52.

– Jag tycker det är under all kritik att det inte gjorts någonting på så här lång tid. Det ser för jäkligt ut rent ut sagt, säger Jon som haft mejlkontakt med staden under en längre tid och ­tidigare har fått svaret att det skulle vara städat till midsommar.

– Och nu på senare tid har någon dessutom börjat att riva upp staketet vilket gör att barn och hundar kan springa in och i värsta fall skada sig på glassplitter och annat som kan finnas där inne, säger Jon.

Att den populära kafé­stugan inte skulle byggas upp igen bestämdes månaderna efter branden.

Redan i mars 2015 fastslog fastighetskontoret att man snart skulle riva stugan och plantera gräs på platsen. Detta eftersom Djurgårdsförvaltningen (som äger marken som fastighetskontoret enbart arrenderar) inte ansåg att platsen var lämplig för en ny byggnad.

Men ingenting hände i mars och åtta månader efter branden finns alltså stugan ännu kvar.

Kungliga Djurgårdsförvaltningen säger fortfarande att det är stadens ansvar att få bort stugan.

Fastighetskontorets tjänsteman som är ansvarig förvaltare för stugan är på semester när Lokaltidningen Mitt i söker denne. Det går därför inte att få svar på varför stugan inte tas om hand.

ANNONS

Isabella Andersson är enhetschef på fastighetskontoret. Hon kan inte svara på varför kaféstugan inte har rivits, men lovar att man ska kolla på hur det ser ut vid Värtavägen.

– Är det så att det ligger krossat glas där måste vi så klart se till att någon kommer dit och ser till att det plockas undan, säger hon.

I slutet av förra veckan hade skyddsstaketet kommit upp på platsen igen.