ANNONS

Hon är en eldsjäl och motvillig hjälte

Carina Bindzau min lokala hjälte Sollentuna
Carina Bindzau nomineras till Min lokala Sollentunahjälte.
Hon är Vaxmorabon som ägnar pensionen till att kämpa för kvinnor och barn i flera Sollenutnaföreningar, eftersom hon verkar ha en "inte kunna säga nej"-sjuka. Nu har hon nominerats till Min lokala Sollentunahjälte.
ANNONS

Känner du igen Carina Bindzau? Du kanske har sett henne hos Sollentunascouterna, FN-föreningen, Rädda barnen, Röda korset, Majblomman eller på läxläsningen. Kort sagt: hon kämpar för barn och kvinnor i ett otal Sollentunaföreningar. Tidigare satt hon med i kommunfullmäktige för Liberalerna och hon är fortfarande engagerad i partiet.

Nu nomineras hon till Min lokala Sollentunahjälte.

Hur känns det att ha blivit nominerad?

– Jag gillar det inte. Det var min vän Tanja som insisterade men jag ville egentligen nominera henne. Fast hon var så himla envis så jag blev inte av med henne på annat sätt än att gå med på det.

Det finns så mycket som behöver göras i samhället

Carina Bindzau

Tanja har varit engagerad i flera föreningar där Carina har varit drivande. Men Carina kom faktiskt på en ljusglimt med nomineringen.

– Jag hoppas att fler kan komma på att de ska engagera sig ideellt. Det finns så mycket som behöver göras i samhället! Vi behöver fler i majblommekommitéen och på läxläsningen till exempel.

När började du med alla engagemang?

ANNONS

– När jag gick i pension 2012 undrade jag vad sjutton jag skulle göra med all tid. Så jag tog till mig det mesta. Är man med i någonting drar med med sig något annat.

Vad är det roligaste med dina engagemang?

– Att få träffa så många trevliga människor.

Vad har ni på gång nu?

– Jag vill starta upp något som Livstycket i Tensta, fast i Sollentuna. Ett projekt där nyanlända kvinnor får en möjlighet att engagera sig genom hantverk. kanske kan man få deras män att engagera sig också? Sen vill jag dra igång ett integrationscafé på Satelliten. Det finns många aktiviteter för nyanlända kvinnor men det vore roligt om man kan hitta något som förenar dem med de gamla svenska kvinnorna.

Jag känner suget och då är det dags att sätta igång

Carina Bindzau

Hur kommer det sig att du intresserade dig för så många projekt för kvinnor och barns rättigheter?

– Ja, kvinna är jag ju själv så jag är kanske lite egoistisk. Och barn, ja de behöver allt stöd de kan få för att klara sig. Men det är inte bara kvinnor och barn. Jag engagerar mig för djur också. På sommaren brukar jag vakta får på Blidö.

Varför engagerar du dig i så många olika projekt och föreningar?

– Jag känner suget och då är det dags att sätta igång. Min svärdotter tycker att jag borde säga nej lite oftare men jag har så himla svårt för det. Det kanske är något jag borde kolla upp, det är möjligt att det är något fel på mig. Men jag får ju gå lös i alla fall, jag har inte blivit intagen än, säger Carina skrattande och tillägger:

– Jag får ju träffa trevliga människor. Vad skulle jag annars göra? Sitta hemma och vattna mina blommor? Det är i och för sig också roligt, jag är med i en trädgårdsförening här i Sollentuna. Det är synd att dygnet inte har mer timmar – då kunde jag engagera mig i lite till.

Fakta

Mångsysslande eldssjäl

Namn: Carina Bindzau

Gör: Pensionär, tidigare jurist på Försäkringskassan

Bor: Vaxmora i Sollentuna

Nomineras för: Ordförande för FN-föreningen i Sollentuna, med i RödaKorset styrelse, med i  Rädda  Barnens styrelse, läxhjälpare, god man för flera ensamkommande barn, engagerad i kommittén för Majblomman, tidigare aktiv i Scouter i Sollentuna.

ANNONS