ANNONS

Elektrisk stämning inför ”bisarra” kvalet

BP:S damer Grimsta IP
Får BP jubla på söndag?
Marcelo Fernandez.
Marcelo Fernandez.
På söndag möter BP:s damer Lidköpings FK i det första av två kvalmöten med en plats i elitettan i potten.
– Det har varit elektrisk stämning på träningarna i veckan, säger tränaren Marcelo Fernandez.
ANNONS

BP har chans att ta sig tillbaka till Elitettan, den näst högsta serien på damsidan, men för att göra det måste de slå västgötska Lidköpings FK i ett kval över två matcher. Detta trots att man vann serien överlägset och bara förlorade en match på hela säsongen.

– Det är lite bisarrt. Det här är något som förbundet behöver se över. Det är den enda seniorserien inom svenska fotboll där vinnaren måste kvala upp, säger tränaren Marcelo Fernandez om situationen.

– Men vi är införstådda i situationen och måste lägga fokus på matcherna.

Brommapojkarna kan byta namn – till BP

Erfarenheten kan avgöra

Ett kvalspel innebär en stor press mentalt och de mest erfarna spelarna är de som kommer att spela de största rollerna, tror Marcelo Fernandez. Erfarna försvararen Sofia Nilsson med flera säsonger i Djurgården i Allsvenskan är en av dem. Hon ställs bland annat mot Lidköpings målspruta Sandra Lagerbratt som mäktat med 30 mål i år – och som om inte det vore nog finns Maria Johansson som stänkt in 21 baljor hittills bredvid henne.

– Det blir en utmaning, men vi har ett bra kollektivt försvarsspel samtidigt som Sofia är den bästa backen i division 1, berömmer Marcelo Fernandez som har videoanalyserat motståndet och har bra koll på hur LFK vill anfalla och försvara.

Det har varit en del förkylningar och småsjukdom i under veckan, men alla spelarna är matchklara.

– Det har varit elektrisk stämning på träningarna. Konkurrensen är hög om platserna i truppen, säger tränaren Marcelo Fernandez.

ANNONS

Går för seger

Vad vill ni ha med er för resultat från första mötet?

– En seger. Vi vill vinna båda matcherna. Vi kan inte gå in med inställningen att spela oavgjort eller att vara försiktiga, då gör vi avkall på vårt sätt att spela. Vi måste vara modiga.

Första matchen spelas på Grimstas plastmatta 17.00 på söndag och på lördag nästa vecka är det returmöte i Lidköping – på naturgräs.

– Vi har bara spelat en match på gräs i år men jag vill inte tro att det kommer att spela så stor roll. Vi är ett bra lag oavsett underlag.

Fakta

Dubbelmöte avgör

Kvalet till elitettan avgörs genom ett dubbelmöte, en hemmamatch och en bortamatch, där det lag som har gjort flest mål totalt i de två matcherna går upp en division. Om poäng och målskillnad är helt lika efter den andra matchen avgör antal mål på bortaplan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.