ANNONS

15-årig elev hotades genom ”vapen-bilden”

Vendelsömalmsskolan och Pär Olsson.
Googlemaps och Privat
En elev på Vendelsömalmsskolan har skickat en hotfull bild på Snapchat där eleven poserar med ett pistolliknande föremål och hotar en annan elev. "Skolan har gjort en polisanmälan och en elev har stängts av", säger Haninges grundskolechef Pär Olsson.

ANNONS

Artikeln har uppdaterats.

Det är anställda på Vendelsömalmsskolan som hört av sig till Mitt i med de första uppgifterna, som nu bekräftas av Pär Olsson.

– Det har varit en incident på skolan som pågått under tisdagen och onsdagen, där det förekommit hot mellan två elever och de har skickat bilder på Snapchat med sig själva tillsammans med pistolliknande föremål, säger Pär Olsson.

En elev har stängts av från skolan.

Enligt anställda på skolan har bilderna skickats runt på Snapchat under veckan, vilket gjort många elever på skolan oroliga.

Skolchef: Polisanmälan gjord under torsdagen

– Polisanmälan från skolan har dröjt och och varken lärare, elever eller föräldrar fick veta något i början. I stället skulle det tystas ned från skolledningen och vi skulle bara säga att allt var bra till eleverna, säger en anställd som inte vill gå ut med namn.

Pär Olsson delar inte den bilden.

– Skolan har gjort polisanmälan och orosanmälan, och informationen har gått via vår pedagogiska plattform Schoolsoft till vårdnadshavare och medarbetare. Vi ser ju allvarligt på det som skett eftersom vi gjort en polisanmälan, säger Pär Olsson.

ANNONS

Vuxennärvaron på rasterna ökas

Lars-Göran Rehn, operativ koordinator på Haningepolisen, uppger till Mitt i på måndagen att det var en elev under veckan som fick en bild via Snapchat från en annan elev. Det var alltså bara en elev som poserat på bild med ett pistolliknande föremål.

– Den misstänkta eleven håller upp något pistolliknande föremål på bilden, och den andra eleven i 15-årsåldern har uppfattat det som ett hot. Men det måste finnas något mer runtomkring det här, det brukar det alltid göra, säger han.

Pär Olsson säger att det nu är en polissak att utreda.

– Vårdnadshavare och medarbetare har fått information om det trygghetsarbete som alltid förstärks när sådant här sker. Man ökar vuxennärvaron på rasterna, och i det här fallet pratar man med alla elever och hanteringen kring sociala medier, säger Pär Olsson.

Vendelsömalmskolan är en f-9-skola.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.