Elever från Rydbo skola åkte i diket

Bussen gled i diket efter att ha fått möte på fel sida vägen. Föräldern Kristian Pedersen var på plats och hämtade sin son.
Bussen gled i diket efter att ha fått möte på fel sida vägen. Föräldern Kristian Pedersen var på plats och hämtade sin son.
En buss full med skolbarn från Rydbo skola körde av vägen på Svinningevägen i början av juni.

Ingen större dramatik, enligt Arriva. Men föräldrar är kritiska till förarnas körsätt.

Det var vid 15-tiden en måndagseftermiddage i början av juni som olyckan inträffade. Buss 629 var full av barn som var på väg från Rydbo skola. På en raksträcka på Svinningevägen i höjd med Ubby gård fick bussen, enligt trafikentreprenören Arriva, möte vilket resulterade i att den långa dragspelsbussen åkte ner i diket.

– Busschauffören har berättat att han fick möte på fel sida vägen och var tvungen att köra ut i kanten. När han stannade kom han för nära kanten och gled ner i diket, säger Tomas Hedenius, pressansvarig på Arriva.

Ingen passagerare skadades, men bussen fick vänta på bärgningshjälp och passagerarna fick följa med nästa ordinarie buss.

– När bussen gled ner i diket rullade den knappt. Det var ingen större dramatik, säger Tomas Hedenius.

Några barn hämtades av sina föräldrar på platsen. Föräldern Kristian Pedersen som hämtade sin son litar inte på bussförarna.

– De finns dem som kör som krattor, säger han.

Kritiken mot bussarna på Svinningevägen har varit hård. Enligt föräldrar kör många bussar för fort och hållplatserna är inte tillräckligt säkra. Vintertid har flera föräldrar även valt att hämta barnen själva i skolan i stället för att låta dem ta bussen.

Bussolyckan ska inte utredas vidare, enlig vad Lokaltidningen Mitt i erfar.