Glansiga ögon, svårt att fokusera och illamående. Elever på en högstadieskola på Kungsholmen började plötsligt bete sig märkligt under skoltid, något som fick personal att larma polisen. Polisen hittade sedan så kallat "knarkgodis" på skolan.

– Den här skolan gjorde helt rätt som hörde av sig till polisen , säger Ola Åkesson, kommunpolis på Kungsholmen.

– Dels så är all hantering med narkotika olaglig, men det fanns också en oro över de elever som mått dåligt och när det gäller "knarkgodis" så finns det stora risker att man blir förgiftad.

När polisen besökte skolan hittades misstänkt "knarkgodis".

När polisen besökte skolan hittades misstänkt "knarkgodis".

Polisen.

Polisen misstänker att narkotikan som hittades innehåller ämnet THC som är den aktiva substansen i cannabis.

Annorlunda förvaring

Flera ungdomar på skolan är nu misstänkta för innehav och spridning av narkotika.

– Ofta ser den här typen av godis ut som vilket godis som helst, men det förvaras oftast på ett sätt som inte är helt naturligt, till exempel i en liten påse eller att en eller två bitar ligger för sig själv i en ficka eller i en ask eller liknande.

Polisen uppmanar folk att höra av av sig om man misstänker att det förekommer.

– Det är väldigt lätt att överdosera den här typen av godis. Det tar tid innan godiset bryts ned och därför är det lätt att man äter för mycket då man först saknar effekt.

Vanligt bland unga

Enligt polisen är cannabis relativt vanligt förekommande bland unga.

– Jag tycker att man som förälder ska prata med sina ungdomar och vara tydlig och gränssättande. Uppmuntra till samtal där man pratar om riskerna med både alkohol och narkotika.