ANNONS

Elever testade nya simhallen

Ella Hedlund, Felicia Bång Larsson och Emilia Löf gillar hinderbanan i bakgrunden mest av allt och önskar att den ska finnas ute varje dag.
Ella Hedlund, Felicia Bång Larsson och Emilia Löf gillar hinderbanan i bakgrunden mest av allt och önskar att den ska finnas ute varje dag.
Det är helt okej att det blir nästan dubbelt så dyrt att gå in i den nya simhallen, jämfört med den gamla. Det tycker Felicia Bång Larsson, Emilia Löf och Ella Hedlund.

– Den är ju dubbelt så fin, säger de.
ANNONS

Officiellt invigs Tyresö Aquarena inte förrän efter nyår. Men 120 mellanstadieelever från olika skolor i Tyresö fick den stora äran att provbada redan i onsdags. På flera skolor valde man att lotta bland eleverna, på andra arrangerades tävlingar.

Lokaltidningen Mitt i följde med Felicia Bång Larsson, Emilia Löf och Ella Hedlund från 6A i Strandskolan när de testade nyheterna i den nya badanläggningen.

– Jag har längtat jättelänge på att den nya simhallen ska öppna, så när jag fick reda på att jag blev lottad blev jag verkligen glad, säger Emilia Löf.

Hon, Felicia och Ella tippar att simhallen kommer att uppskattas mest av barn i åldersspan- net 8 till 15. För de lite mindre finns det inte riktigt lika mycket, även om de så klart kan vara i skolbassängen eller i en liten del av äventyrsavdelningen, tycker flickorna.

– Det borde finnas en liten rutschkana för de riktigt små, föreslår Felicia.

Bäst för lite äldre barn är hinderbanan i den stora bassängen och Felicia, Ella och Emilia önskar att den ska vara framme alla dagar.

Till höjdpunkterna hör också rutschkanan och bubbelpoolen, tycker flickorna, som också delar ut ett stort plus för den varma temperaturen i både vattnet och hallen. Att det är nytt och fräscht ger också extrapoäng, liksom att det ska finnas en kafeteria.

– Och duscharna var super- coola. På en kunde man reglera temperaturen på en skärm, säger Ella Hedlund.

Samtidigt tycker Felicia, Ella och Emilia att det finns några saker som hade kunnat göras annorlunda. Till exempel, tycker Felicia, att man nog hade kunnat bygga lite större när man ändå var i farten.

ANNONS

Hela äventyrsdelen ser lite inträngd ut och flickorna tippar att det kommer att kunna bli köer till både rutschkanan och till bubbelpoolen, som de tycker är i minsta laget.

– I många simhallar har man ju två parallella rutschkanor. Det hade man kunnat ha här också, säger Felicia.

Även omklädningsskåpens pyttesmå låskrokar får ett minus, då det var svårt att få igenom hänglåsen.

Vilket är då det sammanlagda betyget för nya simhallen?

– 3,5 av 5. Den är fin, men det finns bättre. Fast för att vara i Tyresö är den jättebra, säger Emilia Löf.

Det borde finnas en liten rutschkana för de riktigt små.felicia bång larsson

Fakta

Den nya simhallen invigs den 5 januari

Simhallen invigs officiellt den 5 januari mellan klockan 10 och 12.

Dock flaggar man för att simhallen kan komma att hålla öppet redan under mellandagarna. Eftersom bland annat kassasystemet ännu inte är i drift när tidningen trycks vill man inte utlova något.

Under den officiella invigningen bjuds de första 150 besökarna på entrén. De första 100 får också en goodie-bag och alla barn får glass.

Det kommer att kosta 60 kronor för barn 3-15 år på kvällar (efter 15) och helger, 95 kronor för övriga.

Det finns en liten parkering framför Aquarena. Under 2013, när den gamla simhallen rivits, ska det byggas en större parkering här.