ANNONS

Elever vävde halsduk till kamälgen

Kamälgen har fått en värmande halsduk i kylan. Det är elever från Västbergaskolan som vävt den i glada färger, av restgarn och VHS-band.
Kamälgen har fått en värmande halsduk i kylan. Det är elever från Västbergaskolan som vävt den i glada färger, av restgarn och VHS-band.
Nu slipper kamälgen frysa. Ett 30-tal elever i årskurs fem på Västbergaskolan har gemensamt vävt en 3,5 meter lång halsduk till den populära statyn vid Telefonplan.
ANNONS

På måndagen var några av eleverna och deras slöjdlärare Karin Hellström på plats för att hänga den 355 centimeter långa halsduken, i glada färger, om kamälgens hals.

– När vi kom i morse hade kamälgen snö på huvudet, så eleverna tyckte att det var helt rätt med en halsduk, säger Karin Hellström.

Hur nådde ni upp?

– Det var några elever som mer än gärna ville slänga upp halsduken, och på tredje försöket lyckades det.

Det är ett 30-tal elever i årskurs fem på Västbergaskolan som vävt halsduken under höstterminens textilslöjd. Det är deras allra första alster på vävstol, och läraren Karin Hellström är imponerad av deras arbete och engagemang.

– Det är häftigt med vävning, eftersom man måste jobba samtidigt med både händer och fötter. Man måste vara helt och hållet närvarande i det man gör.

Det är restgarner som folk skänkt, som kommit till användning i halsduken. Men även bandremsor från skolans gamla videband (!) har använts.

– Vi lindade upp dem på skytteln. De gav ett fint skimmer i väven, men det blev ganska styvt förstås. Kanske inget som man sätter på en människa.

Det var några lärarstudenter som tipsade Karin Hellström om att pryda Kamälgen med barnen vävalster.

ANNONS

– Det är roligt att halsduken får synas i den offentliga miljön, och så är det lite busigt också. Vi får se om den får sitta kvar, säger Karin.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.