ANNONS

Elever visade upp sig på catwalken

Mathilda Thorslund fick gå på catwalken. Hon har tillsammans med Matilda Nilsson, David Berg och Linn Wiberg gjort dräkten.<b> </b>
Mathilda Thorslund fick gå på catwalken. Hon har tillsammans med Matilda Nilsson, David Berg och Linn Wiberg gjort dräkten.<b> </b>
När niorna på Källängsskolan bjöd in till modeshow var återbruk temat.
ANNONS

Under onsdagseftermiddagen samlades elever, lärare och några nyfikna föräldrar för att ta del av en modeshow i Källängsskolans matsal, även kallad Käll’s Kitchen.

Det var niorna på skolan som skulle visa upp vad de har gjort under sina sylektionstimmar under höstterminen. Temat på modevisningen var återbruk och eleverna uppmuntrades alla att endast använda återvunnet material.

Förutom återbruk var uppgiften även att de skulle designa en egen folkdräkt där de själva fick välja tema och bestämma i vilket sammanhang den skulle bäras. Vissa valde till exempel att skildra pride, sociala medier, fattigdom eller regnskogen.

Textilläraren Stina Jonsved var imponerad över sina elevers insatser.

– Jag tycker att de har varit så fantastiskt duktiga, inte bara under hela syprojektet utan även hur mycket de har jobbat för att få till den här modevisningen, säger hon och fortsätter:

– Det har varit så spännande att få ta del av deras utveckling och hur de alla har valt att tolka ämnet.

Publiken bjöds även på underhållning av skolans musikalgrupp och dansgrupp.

Frida Nygren

frida.nygren@mitti.se

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.