ANNONS

Bildspel: Eleverna fixade en färgsprakande skolgård

Grå, trist och inspirationslös - så upplevde eleverna utemiljön på Solfagraskolan.

Då tog de saken i egna händer och skapade själva en färgsprakande skolgård.
ANNONS

Under tre dagar, från i onsdags fram till i dag fredag, har runt 270 mellanstadieeleverna på Solfagraskolan målat skolgården i glada färger.

– Vi tyckte att skolgården var tråkig och tänkte att den kunde bli mycket roligare med lite färg. Man blir glad av färg och det känns bra när man har varit med och gjort det själv, säger Rebecca Östergren som går i 6:an och sitter med i elevrådet.

Det var just elevrådet som uppmärksammade lärarna på skolan om att skolgården var trist och att eleverna gärna ville ha en mer inspirerande miljö.

Och med tillstånd från Huge, som äger marken, så bestämde elevråd och lärare att eleverna helt fritt fick färglägga skolgården.

– Det här har mottagits så positivt bland eleverna. De har samarbetat bra mellan årskurserna och dessutom lärt känna varandra bättre. Det har blivit riktigt fint, säger Minna Vendel Avinger, pedagog och ansvarig för elevrådet.

Hon tror att projektet är ganska unikt i sitt slag i Sverige.

– Eleverna hade sett lite bilder från USA där de har gjort liknade grejer, men här i Sverige har jag inte sett det någonstans. Det är de här eleverna som har varit drivna, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.