ANNONS

Eleverna på Matteus satt inlåsta efter hot

Matteusskolan.
Matteusskolan.
Eleverna fick låsas in i klassrummen och polisen larmades till Matteusskolan efter att en elev hotat en av de anställda.
ANNONS

Det var strax efter ett i dag som polisen fick larm om att en av skolans elever ska ha kommit dit i sällskap med andra ungdomar och hotat en av de anställda.

Rektor Jan Aili tog situationen på allvar och fick användning för skolans krisplan.

– Om det finns ett hot har vi som rutin att vi låser in oss i klassrummen och eftersom hotet fanns utanför skolan låste vi också ytterdörrarna. Men det var inget dramatiskt, säger han.

Hur många ungdomar hade pojken med sig?

– Det vet jag inte. Jag har ingen aning om vilka de var. Det fanns också elever på gatan från Cybergymnasiet. Men de var bara nyfikna och hade inte med situationen att göra.

Stämmer det som stått i andra medier att det rör sig om en elev som blivit avstängd?

– Nej det stämmer inte. Och vi har heller inga uppgifter om att han var beväpnad.

Hur länge fick eleverna sitta inlåsta?

– Jag skulle tippa att det tog 45 minuter från att vi ringde tills att vi kunde öppna dörrarna.

ANNONS

Hur reagerade eleverna på situationen?

– Förstås blev de oroliga och rädda. Vi försöker nu lugna dem genom att berätta så mycket vi kan. I morgon kommer vårt arbete bestå i att försöka ta hand om dem. Vår krisgrupp träffas nu i eftermiddag för att lägga upp en plan för hur lärare, elevhälsoteam och skolledningen ska göra.

Vad händer nu?

– Vi tar hand om den anställde och han får stöd av företagshälsovården. Ingen blev skadad. De som fortfarande har lektion har vi fångat in och pratat om läget. Och vi har mejlat ut information till vårdnadshavarna.