ANNONS

Elgiganten: Beroende av polisens arbete

Tre personer greps efter rånet mot Elgiganten under onsdagen.
Tre personer greps efter rånet mot Elgiganten under onsdagen.
Enligt Jessica Wallin gör Elgiganten vad de kan – resten hamnar på polisen.
Enligt Jessica Wallin gör Elgiganten vad de kan – resten hamnar på polisen.
Trots att det är tredje gången på ett halvår som Elgiganten i Barkarby utsätts för ett väpnat rån, planeras inga omfattande åtgärder i verksamheten. Enligt Jessica Wallin, pressansvarig, har de nuvarande säkerhetssystemen gett positiva resultat – men resten måste polisen göra.
ANNONS

De senaste månaderna har butiksrånen blivit allt vanligare i Järfälla – och särskilt utsatt tycks Elgiganten vara. Under det senaste halvåret har butiken i Barkarby blivit rånad tre gånger, senast i onsdags, då tre personer kunde gripas strax efter rånet.

– Tidigare har det varit vanligare att man slagit till under nätterna, där man slagit sig in genom entrédörrarna. Men den utveckling vi har nu är väldigt obehaglig, där man tar sig in när butiken är full av kunder och medarbetare, säger Jessica Wallin, pressansvarig på Elgiganten.

Tidlås ”har förhindrat rån”

Enligt Jessica Wallin ser Elgiganten alltid över sina rutiner efter ett rån – och hon menar att de åtgärder man redan genomfört för att få stopp på rånen till viss del varit framgångsrika. Det handlar bland annat om tidlås på värdeskåpen, vilket innebär att det blir en fördröjning mellan när man vill komma in och faktiskt kommer in i värdeskåpen.

– Det har förhindrat rån vid åtminstone ett tillfälle, det tar för lång tid och polisen hinner komma. Vi har också infört spårsändare som är utplacerade bland produkterna, som gör att man kan följa produkternas färd, säger Jessica Wallin.

Spårsändare kan ha hjälpt polisen

Det är möjligt att spårsändare i stöldgodset hjälpte polisen att fånga tjuvarna i det senaste rånet. Enligt Jessica Wallin finns inga planer på några drastiska åtgärder för att förhindra framtida rån.

– Vi kan bara göra en del, men sen krävs gott polisarbete också, och där finns resursbrister. Vi ser det som en del av ett större samhällsproblem, och kriminella som lyckas försöker ofta igen. Så vi är väldigt beroende av polisens arbete för att få fast gärningsmännen, säger Jessica Wallin.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.