ANNONS

Elina från Årsta gifte sig vid första ögonkastet

Elina Raeder från Årsta, en av deltagarna i årets säsong av Gift vid första ögonkastet.
Elina Raeder.
Årstabon Elina Raeder hade tröttnat på att männen hon träffade alltid var upptagna. Så hon gifte sig med en komplett främling i Svt:s Gift vid första ögonkastet.
ANNONS

Det stundar för den sjätte säsongen av Svt:s Gift vid första ögonkastet. En av årets deltagare är 34-åriga Årstabon Elina Raeder.

Hon berättar att hon redan i mars 2019 skickade in sin ansökan att vara med i programmet.

– Jag tyckte väldigt mycket om programmet sedan innan, och tänkte att nu har det ju gått så pass många säsonger så att de har lärt sig att göra riktigt bra matchningar.

Fakta

Gift vid första ögonkastet

Deltagarna i programmet är singlar och matchas ihop av en grupp experter. Första gången det blivande paret ses är på deras bröllop. Tittarna får sedan följa  det nygifta paret i fyra veckor, på bröllopsresan och deras gemensamma liv hemma i Sverige. I slutet av säsongen ska paret bestämma om de vill fortsätta vara gifta, eller om de vill gå skilda vägar.

Hade varit singel länge

För Elina var beslutet att söka sig till programmet ganska självklart för henne.

– Jag hade varit singel ganska länge och de män jag hade träffat hade alla varit upptagna. Jag tänkte att chansen är väl ändå ganska liten att mannen jag gifter mig med är upptagen sedan innan, säger hon med skratt.

Vad var reaktionen från din omgivning när du berättade att du skulle gifta dig med komplett främling?

– Det hade ju varit en så pass lång process, i mitt fall, så de närmast mig visste ju om att det beskedet skulle kunna komma. De blev glada för min skull.

Reagerade inte som hon trodde

Elina berättar att när hon stod där i bröllopskänning och snart skulle gifta sig med någon hon aldrig tidigare träffat – så reagerade hon inte på sättet hon trodde att hon skulle.

– Jag var inte alls nervös, utan bara fokuserad på vad som skulle göras. Produktionen hade sagt att den scenen när vi ser varandra för första gången är den enda scenen som inte kan tas om. Ramlar jag på väg ned för trappan in till vigselsalen, så ramlar jag även i det färdiga tv-programmet.

Första avsnittet av Gift vid första ögonkastet sänds på Svt1 på tisdag 25 februari klockan 21.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.