ANNONS

Ella satt fast i O:et vid kulturhuset

Ella Österman, 10 år, fick hjälp i ambulansen när hon kommit loss ur O:et.foto: privat
Ella Österman, 10 år, fick hjälp i ambulansen när hon kommit loss ur O:et.foto: privat
Ella Österman, 10 år, fastnade i en av de nya bokstavsmöblerna vid kulturhuset i torsdags.

Brandmännen fick till slut loss henne med såpa.
ANNONS

– Jag blev jätterädd, förtvivlad och började gråta. Först tänkte jag att det skulle gå fort att komma loss men sedan fick jag panik och kunde inte tänka mer, berättar Ella Österman.

Det var i torsdags som hon besökte de tre nya sittmöblerna vid kulturhuset i Vallentuna tillsammans med sin mamma och sin syster.

Möblerna är formade som bokstäverna B, O och K och Ella beslöt sig för att klättra in i O:et. Där fastnade hon och kunde inte komma loss.

Människor samlades runt Ella och försökte hjälpa till, både med att få loss henne och att såga sönder bokstaven.

Efter en stund tillkallades räddningstjänsten och brandkår, ambulans och polis kom snabbt. Brandmännen blev tvungna att smeta in Ella i såpa för att få ut henne.

– Jag fick såpa på kroppen, men inte på huvudet. Brandmännen var snabba, jag satt fast i ungefär 20 minuter, säger Ella Österman.

Både hon och hennes mamma Yurdanur Österman är tacksamma för all hjälp.

– Jag var jättenervös men försökte vara lugn inför mitt barn. Alla var så snälla och hjälpte till, säger Yurdanur Österman.

Ella fick ett mjukisdjur av ambulanspersonalen, som hon döpte till Johan eftersom både en ur ambulanspersonalen och en anställd på kulturhuset som hjälpte henne hette Johan.

ANNONS

Bokstaven O är nu nersågad.

Jag blev jätterädd, förtvivlad och började gråta.

Vallentunafond fick ­donation från täbyorder

VALLENTUNA Ett ordersällskap i Täby, Logen Doru som tillhör Druidorden, skänkte förra veckan 10 000 kronor till Linas Livsglädjefond i Vallentuna.

Det kändes bra att skänka pengar till en lokal fond. Jag känner till familjens livsöde när Lina gick bort också, säger Kjell Lewin i Logen Doru.

Linas Livsglädjefond startades av ett par i Vallentuna efter att deras dotter Lina gick bort i cancer 2000.

Nya tag i Vallentunasjön

VALLENTUNA Restaureringen av Vallentunasjön har pågått i sex år och hittills kostat ungefär 11 miljoner – utan att man uppnått målen för siktdjup och vattenkvalitet.

Nu är det nya tag som gäller. Vallentunasjöns fiskevårdsområde ska tillsammans med en markägare genomföra försök med pumpning och rening av sjöns vatten. Parallellt forstätter arbetet med att fiska ut vitfisk för att få ordning på sjön.