ANNONS

Bus eller godis – eller en påse potatis?

Halloweengodiset har fått ett nyttigt alternativ: läskiga grönsaker.
Halloweengodiset har fått ett nyttigt alternativ: läskiga grönsaker.
Halloween växer för varje år men när är det egentligen okej att börja knacka dörr och ropa bus eller godis? Ica-handlaren Tomas Ross är inte säker men har redan märkt av Halloweenshopparna som handlar pumpor, godis och läskiga grönsaker.
ANNONS

Den amerikanska högtiden Halloween blir bara större och större i Väsby för vart år som går. Trycket ökar vid godishyllorna varje år hos de lokala handlarna för att Väsbyborna bunkrar upp med godis för att ge till små monster som kommer och frågar ”bus eller godis?”.

Men vilken dag är det okej att låta barnen klä ut sig för att skrämma slag i grannskapet? Den frågan har inte ett enkelt svar. I USA infaller Halloween sista oktober, alltså på tisdag. En del menar att Halloween ska firas fredagen innan Alla helgons dag, alltså 3 november. Men andra menar att det är den 31 oktober som gäller men att barnen då kan gå bus eller godis när som under allhelgonaveckan.

Tomas Ross, butikschef på Ica Kvanutm i centrum är inte säker på när det är okej att gå ”bus eller godis” men kan berätta att Väsbyborna redan laddar med Halloweengodis.

– Det har redan satt igång. Även pumpor och masker går åt, säger Tomas Ross.

Men nytt för i år är ett nyttigare inslag i butiken. Grönsaker som packas i påsar med läskiga motiv. Vanliga potatisar med mörkt skal som säljs som spindelkroppar och kokta rödbetor marknadsförs som Draculahjärtan.

ANNONS

– Jag tycker det är bra när det kommer något nyttigare också. Grönsakerna har gått ganska bra faktiskt, säger Tomas Ross.

ANNONS