ANNONS

Ellevio tror på affär i Elverket

Elverket i Vallentuna.
Elverket i Vallentuna.
Snart går acceptfristen ut för Ellevios aktiebud av Elverket Vallentuna. Än så länge är det oklart om det blir en affär.
– Vi har flyttat fram datumet för att vi tror att det kan bli en affär, säger Ellevios VD, Johan Lindehag.
ANNONS

Turerna runt Ellevio och Elverket Vallentuna rullar vidare. I Mitt i:s tidigare artikel frågade sig Sofia Segergren (C) hur många gånger Ellevio tänker flytta fram acceptfristen. Nu bemöter Johan Lindehag, VD för Ellevio hennes utspel.

– Vi har flyttat fram budet för att vi tror att vi kan komma till avslut i den här affären och eftersom acceptfristen löpte ut mitt under semestertid. När vi förlängde tidsfristen hade vi kontroll på dryga 83 procent av aktierna i Elverket. Sedan dess har fler aktieägare accepterat budet, säger Johan Lindehag till Mitt i.

Högt aktiebud

Budet som Ellevio har lagt ligger på 94,25 kronor kontant per aktie i Elverket. Det ett bud som bygger på en toppnotering av aktierna som låg en bra bit över vad aktien var värd.

– Det råder inga tvivel om att vi har en bra lösning för alla parter i den här affären. Vi har inte bara framfört budet utan även en plan vad vi kommer att göra i kommunen. Vår förhoppning är att det ska uppfattas som positivt, säger Johan Lindehag.

Oavsett framtida ägare finns ett stort investeringsbehov i Elverket. Om Ellevio får kontroll på 90 procent av aktierna kommer Elverket Vallentuna att avnoteras och istället flyttas verksamheten in i Elleviokoncernen.

Påverkar inte elanvändare

För elanvändaren ska det inte bli några höjningar av elpriserna fram till och med 2019. Efter det vet inget elbolag om hur elmarknaden ser ut. Priserna styrs av en reglering från energimarknadsinspektionen.

– Vi garanterar god leveranssäkerhet och frysta elpriser. För aktieägarna finns det ingen garanti för vilken utdelning aktierna kommer att ge framöver. Det blir lite som en fågel i handen eller tio i skogen. Vårt bud ser snarare ut som tio fåglar i handen eller en i skogen, säger Johan Lindehag.

Kyrkofullmäktige i Vallentunas församling sitter på aktier i Elverket och har ett extra sammankallat möte den 14 augusti där det beslutar om de ska sälja eller inte.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.